2024.03.19, Kedd
Zöld városrészt épít az HB Reavis az Árpád-híd lábánál
Illusztrációk: HB Reavis, fotók: magyarepitok.hu/Bernát Benjámin

Zöld városrészt épít az HB Reavis az Árpád-híd lábánál

magyarepitok.hu

2018.01.27. 11:08 - Szabó Ákos

A hatalmas fővárosi projektben több mint 15 teniszpályányi zöldterülettel körülvéve építenek fel egy 136 ezer négyzetméternyi irodaparkot, a földmunkák látványosan haladnak.

Hirdetés

Két ütemben alakít ki a budapesti XIII. kerületben egy új irodai és kiskereskedelmi városnegyedet az HB Reavis. Az Agora Budapest névre keresztelt irodai, kiskereskedelmi és parkkomplexumon már márciusban megkezdődött a munka, melyet a beruházó saját cége, az HB Reavis Construction Kft. kivitelez. Az Agorát a Well Gold és BREEAM Outstanding környezettudatos minősítésnek megfelelően alakítják ki, a környékbeli közösség folyamatos bevonásával. A terveket a londoni Make Architects és a magyar Finta Stúdió készítette.

 

 

A környék igényeinek megfelelően építkeznek

Az Agorában várhatóan 12-14 ezren dolgozhatnak majd, de a cél nem csupán munkahelyek, hanem egyben egy közösségi tér kialakítása is. A projekt első épületeivel várhatóan jövőre nyárra elkészülnek, és már az első ütemben 6 ezer négyzetméteren alakítanak ki

  • szupermarketet
  • konditermet,
  • drogériát,
  • virágboltot

és számos más, többek között a közelben egyelőre nem könnyen elérhető üzletet is. 

 

 

Ikonikus épületeket és tetőparkokat alakítanak ki

Ebben a fázisban összesen 70 ezer négyzetméternyi irodai és kiskereskedelmi területet adnak át. A Váci úti városfejlesztési projektben 5000 négyzetméternyi közpark vesz majd körbe ikonikus magasépületeket. A modern irodaházak tetején kerteket élvezhetnek majd a dolgozók, illetve bizonyos épületek legfelső parkszintje a tervek szerint a nagyközönség előtt is nyitott lehet.

Az irodaházak között egy központi vízfelület is várja az érkezőket, illetve egy biciklliutat is kialakítnak. A Volánbusz-állomást is intergálják a fejlesztésbe buszstandokkal, váróteremmel és jegypénztárral együtt, ez a részprojekt várhatóan 2019 augusztusára készül el.

 

A projekt bemutatására létrehozott konténeriroda

 

2022-re új arculatot kap az Árpád-híd pesti hídfője

A projekt már zajló első üteme mellett, várhatóan 2019 közepén megkezdődik a második fázis is, a teljes irodanegyedet 2022-re adják át. Az Agorát az Árpád-híddal egy fel- és egy lehajtóút fogja összekötni, a metróállomásnak is megfelelő teret biztosítanak és szeretnék elérni, hogy MOL Bubi biciklikölcsönző is legyen a parkban.

 

Jól haladnak a földmunkák

 

Egyedi konténerirodában mutatják be a projektet

A folyamatosan használatba kerülő épületek közelében addig is kialakítottak egy egyedi konténerirodát. A hajózási szállítási elemekből felépített modern bemutatóközpont 230 négyzetméter alapterületű, 3 szintes és 13 méter magas. A közösségi épület tetején 13 méter magasan egy kilátópontot is létrehozott az HB Reavis, ahonnan az építkezés munkálatai jól követhetőek. Az iroda egyedi kialakításának köszönhetően mobil, így tervezik az Agora projekt lezárulása után más hasonló budapesti beruházásoknál is a használatát.

 

A környékbeliek jégpályán tölthetik szabadidejüket az építkezés területéről leválasztott részen.

 

A bemutatóirodával a környékbeliek bevonását segítik elő: innen rá lehet látni az építési területre, és egy nagyképernyős virtuális rendszeren keresztül fel lehet fedezni az Agora jövőbeli látképét is. Budapest és a XIII. kerület lakóit addig is jégpályával, illetve kérésre hasznosítható közösségi térrel várja a kivitelező.

 

 

Galéria

Mi épül?közparkBudapestHB Reavisiroda

Hírlevél

Hirdetés