2024.04.18, Csütörtök
Különleges konténerirodát emeltek a Váci úti óriásprojekt részeként
képek: hbreavis.com

Különleges konténerirodát emeltek a Váci úti óriásprojekt részeként

magyarepitok.hu

2017.08.23. 14:41 - Antal Zsófia

A HB Reavis 136 ezer négyzetméteres irodaberuházásánál már most közparkot létesítettek, s a területen a leendő ügyfelek egy speciális rendezvény- és bemutatótermet is kaptak.

Hirdetés

Március óta zajlanak a HB Reavis Árpád hídnál található ingatlanfejlesztésének építési munkálatai. A Váci úti irodafolyosó szívében épülő Agora Budapest nevű irodapark 136 ezer négyzetméternyi bérbeadható felülettel rendelkezik majd, és itt lesznek a főváros legnagyobb, egyben elérhető irodaterületei is, egyenként 4500 négyzetméterrel. Az épületeket Well Platinum és BREEAM Outstanding környezettudatos minősítésre tervezte a londoni Make Architects és a magyar Finta Stúdió.

A képre kattintva galéria nyílik!

A projekt kivitelezője a beruházó saját cége, a HB Reavis Construction Hungary Kft. Az építési területen jelenleg egy izgalmas fejlemény szemtanúi lehetünk: leválasztottak belőle egy 5000 négyzetméteres zöld közparkot, közepén egy 13 méter magas, 3 szintes, 230 négyzetméteres, hajózási konténerekből megépített irodával. Az iroda tervezése 3-4 hónapig, kivitelezése 3 hónapig tartott, a feladat izgalmas kihívás elé állította koncepciót jegyző MádiLáncos Stúdiót.

 

Még kilátópont is készült az Agora Showroom konténerirodában

Láncos Áron, a MádiLáncos Studio tulajdonosa elmondta: amellett, hogy nem mindennapi anyagokkal dolgoztak, számos funkciónak is helyet kellett adniuk a projekt megfelelő bemutatására. A showroomban tárgyalókat, rendezvényteret és -teraszt, lounge-ot és egy 13 méter magasan lévő kilátópontot is kialakítottak. A tervezés során a nagy teherbírású acélszerkezet indusztriális jellegét modern, letisztult designnal és speciális IT-eszközökkel ellensúlyozták.

Az ügyfelek a konténerirodában testközelből, high-tech eszközök segítségével nézhetik, hogyan épül leendő irodájuk, az arra járók pedig várhatóan egy évig élvezhetik a park előnyeit, ahova ez idő alatt változatos közösségi eseményeket is terveznek.

Kigyóssy Örs, a HB Reavis Magyarország akvizíciós és fejlesztési igazgatója szerint a projektben megvalósuló tágas terek és irodaházak legnagyobb közösségi vonzerejét az itt elérhető, napi igényekre szabott változatos szolgáltatások, és a megközelítőleg 15 teniszpályányi zöldfelület adja majd. A HB Reavis kiemelt célja volt, hogy emberközpontú fejlesztést valósítson meg, ahol az emberek kellemes környezetben dolgozhatnak és tölthetik el szabadidejüket. Az Agora Budapest első épületei várhatóan 2019 első felére készülnek el, míg a teljes projekt befejezését 2023-ra tervezik.

Galéria

Mi épül?építőipari cégekXIII. kerületingatlanfejlesztésHB Reavisiroda

Hírlevél

Hirdetés