2024.04.13, Szombat
Háromhektáros irodapark épül az Árpád-híd mellett

Háromhektáros irodapark épül az Árpád-híd mellett

napi.hu, portfolio.hu

2016.03.29. 11:12 - Hegedűs Gergely

Összesen 136,5 ezer négyzetméter irodapark felépítését tervezi öt ütemben a HB Reavis Hungary. Magasházakat és ikonikus épületeket is terveznek, emellett éttermek, kávézók is épülnek. A beruházás által érintett buszpályaudvar is megújul, a tervezők a budapesti Finta Stúdió és a londoni Make iroda lesznek.

Hirdetés

Az Árpád-híd pesti lehajtója melletti 3 hektáros terület teljes átalakítására készül a HB Reavis Hungary Kft. A Váci út, a Róbert Károly körút és az Árboc utca által határolt részen megvalósuló beruházás részleteiről a Napi.hu Radnóty Zoltántól, a HB Reavis Kft. ügyvezető igazgatójától értesült.

A fejlesztő a következő évek meghatározó irodaberuházását tervezi, amely tervei szerint nemzetközi mércével is az élvonalba fog tartozni. A készülő új kerületi szabályozási terv függvényében magasházakat, ikonikus épületeket is felhúznak. A városközpont jellegű beruházás egyik tervezője a Finta Stúdió, másik a londoni Make sztárépítész iroda. Környezettudatosságban ismét a BREEAM Excellence minőségtanúsítást, azaz a legmagasabb kategóriát célozták meg.

Az építkezés idén kezdődik, az irodapark és a szolgáltatási terület első ütemének két épületét várhatóan 2018-ban adják át. Az irodakomplexumban várhatóan 12-14 ezren dolgoznak majd, napi szükségleteik kielégítését, munka utáni szórakozásukat célozza 10 ezer négyzetméter körüli szolgáltatási terület éttermekkel, kávézókkal.

A Váci úti Váci Corner irodaházat nemrég befejező, tavaly rekordévet záró fejlesztő bőven lát még potenciált az irodafejlesztésben. A budapesti bériroda-állomány egy részét ugyanis technológiailag és építészetileg is elavultnak tartja, amelyek alkalmatlanok a fiatal, igényes munkavállalók megtartására.

A fejlesztő egy korábbi interjúban hangsúlyozta, a leendő irodaparknak közvetlen metrómegállója van, az 1-es villamos és több buszjárat érinti. Ráadásul ez egyike Budapest kevés magas házas övezeteinek, amely új lehetőséget kínál a tervezésnél. Radnóty Zoltán azt is elárulta a portfolio.hu-nak, a Volán buszpályaudvar integrálása része a beruházásnak. A fejlesztés megvalósulásával a szolgáltató és közösségi funkciókkal szerves egységet alkotó buszpályaudvar kerül megépítésre. Az utasváró és bérletpénztár mellett éttermek, kávézók, és egyéb üzletek kapnak majd helyet.

(fotó: irodahaz.info - illusztráció)

Galéria

Mi épül?ingatlanfejlesztésirodairoda

Hírlevél

Hirdetés