2024.03.29, Péntek
Különleges sportközpont épül ki Sárvár rozsdaövezetében

Különleges sportközpont épül ki Sárvár rozsdaövezetében

magyarepitok.hu

2018.04.11. 15:11 - Hegedűs Gergely

Szinte minden sportág teret kap a korábbi téglagyár térségében, melynek új központját a ZÁÉV kivitelezi.

Hirdetés

Nettó 3,4 milliárd forintos szerződéses értéken épül a Vas megyei Sárváron Sport és Kulturális Központ a ZÁÉV Építőipari Zrt. kivitelezésében. A TED adataiból kiderül, a nyertes feladatai szinten minden szakágra kiterjednek (mélyalapozás, tartószerkezet, építészet, épületgépészet, épületvillamosság, parkolóút- és közműépítés), emellett tartalmaznak sporttechnológiai, mozitechnikai és színháztechnológiai szerelési munkákat is.

Az 5000 négyzetméteres csarnok alkalmas lesz nemzetközi szintű kézilabda-mérkőzések, továbbá kosárlabda-, futsal- és tollaslabdameccsek megrendezésére. Külön terem épül a birkózóknak és a karateszakosztálynak, ezeken kívül fitness- és konditerem, négypályás teke, valamint két fallabdapálya is a sportolók és a látogatók rendelkezésére áll majd.

A sportrendezvényekhez 600 fős lelátó épül, ami 200 mobil ülőhellyel lesz bővíthető.

A 2900 négyzetméternyi tetőszerkezetbe 159 tonna szerkezeti acél épül be.

Az épületben helyet kap egy 156 fős mozi- és konferenciaterem, kiállítótér, illetve egy vendéglátóegység is.

A város polgármestere, Kondora István korábbi bejelentése szerint az épület szomszédságában a közeljövőben skatepark, atlétikai pálya, valamint szabadtéri kézi-, kosárlabda- és teniszpályák épülhetnek. Az egykori téglagyár környéke így sport- és rekreációs övezetté válik.

ZÁÉV Építőipari Zrt.Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokSárvár

Hírlevél

Hirdetés