2024.04.20, Szombat
Új kollégiumot, uszodát és sportközpontot tervez a Corvinus
owl.hu

Új kollégiumot, uszodát és sportközpontot tervez a Corvinus

ted.europa.eu

2017.07.31. 11:45 - Szabó Ákos

270 fős kollégium és új sportközpont építésére készül a Közgáz: rövidpályás uszodát, kézilabdacsarnokot és squashpályát is építenek.

Hirdetés

200 fős lelátó veszi majd körül a Budapesti Corvinus Egyetem (Corvinus) új kézilabdapályáját. A csarnok az egyetem új sportközpontjának egyik legfontosabb része lesz, a 25 méter hosszú uszoda és a squash-, küzdősport- és konditermek mellett – derül ki az Európai Unió közbeszerzési oldalán megjelent tájékoztatókból. Edzői- és tanári szobákat, valamint szertárakat is kialakítanak. Lehetséges, hogy teniszpályát is építenek, ha a tervekben elég területet meg tudnak hagyni a célra.

A Corvinus a Czcuzor utca 3. szám alatti telkén mintegy 270 fős kollégium építését is tervezi, a pályázatot ugyanakkor írták ki. A létesítményben főként külföldi diákok laknak majd, magas színvonalú, ugyanakkor magas bérleti árú szobákat alakítanak ki. Az épületnek saját edzőterme is lesz.

Az egyetem olyan pályaműveket vár, amelyek a városképbe karakteresen illeszkednek, azt harmonikusan meghatározzák. Emellett a sportcentrumnál fontos elbírási szempont lesz a zöldterületek jó aránya is.

PályázatoksportberuházásokkollégiumfejlesztésCorvinus Egyetem

Hírlevél

Hirdetés