2024.03.29, Péntek
16 éve tervezett árvízvédelmi beruházás érhet célba Nógrád megyében
magyarepitok.hu

16 éve tervezett árvízvédelmi beruházás érhet célba Nógrád megyében

magyarepitok.hu

2018.03.01. 10:39 - Antal Zsófia

Bercel megmenekül a Gólya-patak rendszeres áradásaitól a Penta Kft. és a Tarjánvölgyi Kft. munkájának köszönhetően.

Hirdetés

Árvízvédelmi projekt kivitelezése kezdődött januárban a Nógrád megyei Bercelen: befejeződik a település már részben elkészült víztározójának építése. Bercel önkormányzata még 2002-ben határozta el, hogy többfunkciós tározót létesít a közel 6.300 négyzetkilométeres vízgyűjtő területtel rendelkező Gólya-patakon. A patak áradása a tározó tervezését megelőző és az azt követő időszakban is több ízben jelentős károkat okozott a településen.

A víztározó elsődleges feladata a Gólya-patakon kialakuló árvíz csökkentése és a község belterületén a vízkár elhárítása lesz. Az önkormányzati beruházásban, a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával megvalósuló projektet a PT Bercel Konzorcium kivitelezi, melynek tagjai a Penta Általános Építőipari Kft. és a Tarjánvölgyi Építőipari Kft.

A képre kattintva galéria nyílik!

Bercel külterületén többek között szélesítik és magasítják a 300 méter hosszú völgyzárógátat, bővítik az egyesített árapasztó és fenékürítő műtárgyat, mederburkolási munkákat végeznek a patak medrében, valamint járható csőalagutat építenek. Bercel belterületén rendezik a belterületi csapadékvíz elvezető árok rendszert, mely nagyobb intenzitású csapadék esetén elvezeti az érintett utcák feletti földterületekről lefolyó vizet.

Galéria

Penta Általános Építőipari Kft.VízgazdálkodásTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)árvízvédelemBercelTarjánvölgyi Építőipari Kft.

Hírlevél

Hirdetés