2024.04.18, Csütörtök
45 kilométernyi szennyvízvezetéket épít Nyugat-Magyarországon az A-Híd
illusztráció

45 kilométernyi szennyvízvezetéket épít Nyugat-Magyarországon az A-Híd

ted.europa.eu

2018.04.20. 10:45 - Szabó Ákos

A közel öt milliárd forintos beruházás során főként Vas megyei települések infrastruktúráját fejlesztik, illetve Villányban is építenek egy szennyvíztisztító telepet.

Hirdetés

Folytatódik a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) vízgazdálkodási beruházássorozata: most Vas megye 17 települését, illetve a Baranya megyei Villányt érintő szennyvízhálózat-bővítést hajtanak végre. Az összesen mintegy 4,9 milliárd forintos fejlesztést az A-G Híd konzorcium kivitelezi (tagjai az A-Híd Zrt., a HÍD Zrt. és a G-Híd Zrt.) – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A beruházás során Vas megyében:

  • Nádasdon 2204 lakosegyenértékű (LE) szennyvíztisztító telepet építenek, illetve 9 átemelő rekonstrukcióját ellátják;
  • Iváncon 65 háztartást bekötnek a hálózatba, 1,89 kilométernyi vezetéket építenek és kialakítanak egy 2875 LE szennyvízfeldolgozó központot,
  • Szombathelyen 667 háztartást kapcsolnak rá a rendszerre összesen 22,6 kilométernyi vezeték átadásával,
  • Vasszilágyon 696 házat kötnek be a szennyvízhálózatba több mint 20 kilométernyi vezeték kiépítésével, illetve egy 17708 LE szennyvízfeldolgozó telepet is átadnak.

Emellett a Baranya megyei Villányban is létrehoznak szennyvízfeldolgozó létesítményt, melynek közel 13 ezer lakosegyenértékű lesz a kapacitása.

A beruházás a közbeszerzési információk alapján ezen felül Csákánydoroszló, Katafa, Bozzai, Kenéz, Megyehíd, Pecöl, Acsád, Bük, Meszlen, Vasszilvágy, Vát és Táplánszentkereszt települések területét is érinti.

A-Híd Zrt.VízgazdálkodásszennyvízNemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft (NFP)

Hírlevél

Hirdetés