2024.04.20, Szombat
Erdészeti útból nyert 12 kilométeres bicikliutat a zalai térség
MTI

Erdészeti útból nyert 12 kilométeres bicikliutat a zalai térség

mti

2018.10.12. 10:56 - Hegedűs Gergely

A Colas által kivitelezett beruházást a helyi kisvasút felújítása követi majd, a cél a térség turisztikai vonzerejének növelése.

Hirdetés

A Zala megyei Szentpéterföldén felavatták az erdőgazdasági útból kialakított 12 kilométer hosszú kerékpárutat. A Zalaerdő Zrt. útján a Colas Út Zrt. építette ki a bicikliutat Szentpéterfölde és Pusztamagyaród között.

fotó: MTI

Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a Mura-program keretében elvégzett felújítás mintegy 300 millió forintba került. A beruházás csatlakozik az erdei kisvasút jövő évre tervezett felújításához. Utóbbi révén újabb 8 kilométernyi vasútvonal nyílik meg, 40 kilométerre bővítve ezzel a közforgalmú hálózatot.

Az átfogó fejlesztés részleteit ebben a cikkünkben írtuk meg.


Kitörési lehetőségként tekintenek rá

Az átadón a minisztérium államtitkára, Bitay Márton Őrs elmondta, az állami erdőgazdaságok az elmúlt években csaknem 20 milliárd forintot fordítottak közjóléti beruházásokra.

„A látogatottsági adatok mutatják, hogy milyen nagy az igény a kilátókra, kisvasutakra, tanösvényekre vagy erdei iskolákra”

– fogalmazott a politikus. „Ugyanúgy igény lenne az állami erdészetek úthálózatának megnyitására a kerékpáros turizmus számára.”

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a térségnek a kerékpáros turizmus adhat kitörési lehetőséget. Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy 2010 óta több mint 3000 kilométernyi út újult meg Magyarországon. Csak idén 160 milliárd forintos beruházással 1200 kilométernyi út rendbetétele kezdődött el vagy indul hamarosan. A Magyar falu program keretében pedig további jelentős összeget szánnak a 4 és 5 számjegyű mellékutak felújítására.

ColasÚtépítéskerékpárútSzentpéterföldePusztamagyaród

Hírlevél

Hirdetés