2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

A ZÁÉV építi a Ludovika új lovardáját

A ZÁÉV építi a Ludovika új lovardáját

ted.europa.eu, jozsefvaros.hu

2016.08.04. 13:28 - Hegedűs Gergely

A mintegy 3 milliárdos beruházás a lovas létesítmények kivitelezése mellett az Orczy park megújítását is magában foglalja.

Hirdetés

A TED közzétette a Nemzeti Közszolgálati Egyetem beruházásában az Orczy parkban megépülő lovarda építéséről szóló közbeszerzés eredményét. Az uniós közbeszerzési hirdetményekről beszámoló oldalon megjelentek szerint a ZÁÉV Építőipari Zrt. kivitelezi fel a Ludovika Campus átfogó fejlesztésében megvalósuló beruházást. A beszerzés végleges nettó értéke 2,99 milliárd forint.

A hirdetmény szerint a projekt

  • egyrészt a lovarda épületei és kapcsolódó létesítmények építési, szerelési munkáit tartalmazza,
  • másrészt az Orczy park átépítési, rendezési és az Infrastruktúra építési munkáinak kivitelezését.

A győztes ZÁÉV mellett a másik ajánlattevő a West Hungária Bau Kft. volt.

 

Kiemelt cél lett a lovassport felvirágoztatása

Ahogy arról korábban beszámoltunk a Ludovika Akadémiát 2012 és 2014 között újították fel, új otthont teremtve a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek. A Ludovika második fejlesztési hulláma most indul, ennek során a közbeszerzésben győztes Magyar Építő Zrt. egy hadtudományi és honvédtisztképző, illetve egy katasztrófavédelmi központot épít. A második fejlesztési hullám része a ZÁÉV által elnyert kivitelezés is.

A jozsefvaros.hu-n közzétett korábbi tanulmány szerint a Ludovika Campus évtizedekkel ezelőtt a magyar öttusázás központja volt, miután az akadémián lehetőség volt valamennyi sportág, köztük a lovaglás művelésére. A lovassport újbóli felvirágoztatása kiemelt kormányzati cél, ennek jegyében épül a campuson lovarda, istálló és egyéb lovas létesítmények.

(fotó: tervlap.hu)

ZÁÉV Építőipari Zrt.Aktuálisépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés