2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Északi elkerülőt kaphat Kiskunlacháza a Budapest-Belgrád vasút miatt
magyarepitok.hu (a kép illusztráció)

Északi elkerülőt kaphat Kiskunlacháza a Budapest-Belgrád vasút miatt

magyarepítok.hu, TED

2023.10.04. 10:32 - Móré Levente

A várhatóan megnövekedő teherforgalom elvezetése érdekében kiírták a közbeszerzést egy Kiskunlacházát északról elkerülő, a vasútvonalat felüljárón keresztező út megtervezésére.

Hirdetés

Kiskunlacháza területén áthalad a jelentős fejlesztés alatt álló Budapest-Belgrád vasútvonal, ami jelenleg szintben keresztezi a Bugyi, valamint a kavicsbányák felől érkező, és az 51-es főútba torkolló összekötő utat. A vasúti árufuvarozás jelentős növekedése miatt a jelenlegi vasúti átjáró várhatóan nem bírná el a megnövekedett terhelést, ezért különszintű vasúti keresztezéssel, Kiskunlacházát északi irányból elkerülve kívánják rávezetni a forgalmat és a 51-es főútra.

 

 

A nemrég megjelent kiírás szerint a nyertes feladata az elkészült tanulmányterv, illetve a 2023. április 14-én tartott Közlekedési Építmény Tervtanács ülésén egyhangúan kiválasztott nyomvonal alapján kiviteli terv elkészítése, amelyben:

  • a 2x1 sávos elkerülő út,
  • egybefüggően, 4,6 kilométer hosszban,
  • valamint három körforgalmú csomópont
  • és egy különszintű vasúti keresztezés (felüljáró) megtervezése szükséges.
Útépítéselkerülő útKiskunlacháza51-es főútBugyikavicsbányateherforgalomútépítésBudapest-Belgrád vasútvonalvasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés