2024.04.23, Kedd
Rangos városfejlesztési elismerésben részesült Tihany
rcnews.hu

Rangos városfejlesztési elismerésben részesült Tihany

epulettar.hu

2016.08.24. 09:52 - Antal Zsófia

A Magyar Urbanisztikai Társaság Hild János-díjjal tüntette ki Tihanyt. A településen a közelmúltban megújult többek között a hajóállomás, a Kálvária, és a Mádl Ferenc tér is.

Hirdetés

Idén 35. alkalommal adományozták oda a Hild János-díjat: a Magyar Urbanisztikai Társaság a helyi értékek megőrzése mellett megvalósított színvonalas fejlesztés, a településüzemeltetésben és a környezeti értékek védelmében kifejtett közösségi részvétel miatt döntött Tihany díjazása mellett. Tihany most először indult a díjért – a pályázó önkormányzatoknak legalább nyolc éve dokumentáltan tudatos, célszerű stratégia alapján kell tervezniük és megvalósítaniuk fejlesztéseiket.

A neves szakmai elismerés évente legfeljebb három pályázónak adható: külön kerülnek elbírálásra a 2000 fő alatti, a 2000-20.000 fő közötti, és a 20.000 fő feletti lakosságszámú települések pályázatai. Tihany a kétezer lélekszám alatti települések között bizonyult idén a legjobbnak. Ahogy korábban megírtuk, a legnagyobb népességű kategóriában idén Józsefváros volt a győztes.

„Nagy dicsőség számunkra az elismerés, hiszen ez azt jelenti, hogy az elmúlt években valóban dinamikusan fejlődött a település. A Mádl Ferenc tér kialakítása, a Borsos Miklós tér átépítése, a Pisky sétány felújítása, a Kálvária restaurálása, a közterek és a zöldfelületek megújítása, a Hajóállomás környékének rendezése, a kerékpárút építése, úgy tűnik, a szakmai zsűrit is meggyőzte” - vélekedett Tósoki Imre polgármester, aki augusztus végén Kecskeméten, az Országos Főépítészi Konferencián veszi majd át a díjat. „Bíztatást kaptunk ezzel, hogy folytassuk a település átgondolt fejlesztését. Emellett a díj nyilván marketing szempontból is hasznos lehet” – tette hozzá a polgármester.

Veszprém megyéből eddig Ajka, Pápa, Tapolca, Balatonfüred és Paloznak kapta meg az elismerést.

AktuálisnívódíjakTihanyMagyar Urbanisztikai Társaság

Hírlevél

Hirdetés