2024.04.25, Csütörtök
Szecesszió és beton: építésügyi konferenciák következnek

Szecesszió és beton: építésügyi konferenciák következnek

epiteszforum.hu

2016.08.17. 15:39 - Antal Zsófia

A hónap végén Kecskeméten tartják az Országos Főépítészi Konferenciát, szeptemberben pedig a Lurdy Házba várja az érdeklődőket a második Beton Fesztivál.

Hirdetés

 

Augusztus 24-26. Kecskemét, XXI. Országos Főépítészi Konferencia

Az ország főépítészei 1996-tól évente más-más városban rendezik meg az Országos Főépítészi Konferenciát. Az eseményt idén Kecskeméten tartják, a Magyar Főépítészek - Országos Főépítészi Kollégium - Egyesület és a város önkormányzata szervezésében. Az idén huszonegyedszerre megtartandó konferencia fő témája a város fejlődése és a szecesszió mellett a főépítészek mai lehetőségei és jövőbeli szerepe.

A konferenciára nem csak a főépítészeket, hanem a szakma egyéb képviselőit is várják: a tervezőket, az építéshatóságok munkatársait, az örökségvédőket, a régészeket, a minisztériumok, főhatóságok, kormányhivatalok munkatársait, önkormányzati szövetségeket, a helyi és országgyűlési képviselőket, szociológusokat, közgazdászokat, a szakmai, társadalmi szervezetek vezetőit/munkatársait egyaránt.

Társrendezőként működik közre a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Urbanisztikai Társaság és a Magyar Építész Kamara. A háromnapos rendezvény keretében az előadásokon kívül sor kerül majd a Főépítészi Életmű Díj és az Év Főépítésze Díj átadására, és a Mercedes-Benz gyár meglátogatására is.

 

Szeptember 29. Budapest (Lurdy Ház), II. Beton Fesztivál

Aktuális innovációk, trendek, gyakorlatias megoldások kerülnek bemutatásra az idei, immár második Beton Fesztiválon. A fesztivál kezdeményezői két meghatározó építőanyag-ipari szervezet: a Magyar Cement- Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ). A rendezvény szakmabelieknek, tervezőknek, diákoknak, kivitelezőknek és az építészet iránt érdeklődő belsőépítészeknek is szól.

A rendezvény helyszínén, a Lurdy Házban előadásokkal, kiállítással, workshopokkal, illetve további izgalmas programokkal népszerűsítik a víz után második leggyakrabban használt anyagot, a betont. A beton általános felhasználási lehetőségein túl az előadások, kiállítások és workshopok betekintést adnak a betonipar és -technológia mai helyzetébe, a beton sokrétű felhasználhatóságába, illetve a legújabb iparági trendekbe. Az új irányt jelentő, betondesignnal kapcsolatos gyakorlati tudás átadása is a fesztivál fontos része.

A kiállításon megérinthetők, kipróbálhatók lesznek az egyedi és izgalmas beton használati- és divattárgyak, művészeti alkotások, ékszerek is, közvetlen betekintést engedve a betondizájn és a betonból készült használati tárgyak világába. A Fesztivál keretében átadják a „Minden építés alapja 2016” pályázat, továbbá a „Betonpályázat egyetemi hallgatóknak” díjait is.

AktuálisKecskemétkonferenciabeton

Hírlevél

Hirdetés