2024.05.25, Szombat
Nyílt napokon nézhetjük meg, mi minden készült el uniós fejlesztésként
zeneakademia.hu

Nyílt napokon nézhetjük meg, mi minden készült el uniós fejlesztésként

MTI

2016.10.28. 11:24 - Antal Zsófia

Szombattól kezdődően ötödszörre rendezik meg az uniós fejlesztések nyílt napja elnevezésű programsorozatot, melynek keretében az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Hirdetés

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a nyílt napok látogatóit október 29. és november 20. között hétvégenként várják, ebben az időszakban minden uniós fejlesztési régióban tartanak egy-egy nyílt napot. Idén az első állomás a közép-magyarországi régió, a helyszín pedig a budapesti Zeneakadémia.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem megújítása a főváros egyik legjelentősebb európai uniós beruházása lett, ennek keretében egyrészt teljes egészében restaurálták a Zeneakadémia központi, műemléki épületét, másrészt a Wesselényi utca 52. szám alatt új oktatási épületet alakítottak ki. A projekt átfogó célja a Liszt Ferenc Zeneakadémia felújítása, valamint a tudományos képzés, illetve az oktatási tevékenység színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztése volt, a támogatás mértéke több mint 12 milliárd forint.

A programsorozat november 5-én a Dél-Alföldön, november 6-án a Dél-Dunántúlon, november 12-én a Nyugat-Dunántúlon, november 13-án a Közép-Dunántúlon, november 19-én Észak-Magyarországon, november 20-án pedig az Észak-Alföldön folytatódik. A részletes programokról a rendezvény honlapján lehet tájékozódni.

Hírlevél

Hirdetés