2024.03.19, Kedd
Ez az ágazat fénysebességre kapcsolt az építőiparban

Ez az ágazat fénysebességre kapcsolt az építőiparban

magyarepitok.hu

2019.11.19. 10:40 - Hegedűs Gergely

Hogyan tudnak az épület-villamos tervezők ennek a hihetetlen mértékben begyorsult fejlődésnek megfelelni? Többek közt ez is kiderül pénteken az IDEA Electric 2019 konferencián.

Hirdetés

„A 21. században az épület-villamosság többet fejlődött, mint előtte száz éven keresztül. Az utóbbi években a fejlődés nemhogy lassulna, hanem fénysebességre kapcsolt, ezáltan nagyságrendi ugrás is történik a rendszerek bonyolultsága tekintetében éppúgy, mint az alkalmazott technológia területén is” – Üveges Zoltán, a konferencia előadójának felvezetése sok mindent elmond a most pénteken következő IDEA Electric 2019 elnevezésű, nemzetközi villamosmérnök találkozóról.

Az Artrea Consulting Kft. ügyvezető igazgatója egy 27 mérnökből álló épület-villamos tervező csapatot vezet, illetve számos magyarországi és nemzetközi projekt tapasztalatával lesz ott a november 22-i, kecskeméti eseményen. Délelőtt kezdődő előadásában többek közt arról beszél majd, hogyan tudnak az épület-villamos tervezők ennek a hihetetlen mértékben begyorsult fejlődésnek megfelelni.


A természetbarát innovációk is fókuszban

Az egynapos rendezvény akkreditált szakmai továbbképzést nyújt a mérnököknek az lDEA Conference brand első, tematikus társkonferenciájaként, a részleteit ebben a cikkben írtuk meg.

Az esemény programjából kiderül,

a konferencián többek közt a BIM és a Smart City is kiemelt téma lesz, és szerveznek egy "innovációs sétát a robotok földjén", vagyis a KÉSZ Zrt. Ipari Innovációs Parkjában.

Továbbá Sejpes Zoltán előadásában bemutatkozik a Tungsram Agritech Üzletága, melynek célja alternatív megoldásokat létrehozni az élelmiszerek helyi előállítására, és mindezt minimális víz és vegyszer felhasználásával.


Öntanuló intelligencia is a témák közt

A rendezvény Boros Anita, építésügyért és infrastrukturális környezetért felelős államtitkár megnyitójával indul, amit Kun Gábor, a Magyar Mérnök Kamara Elektrotechnikai és Épületvillamossági Tagozat elnökének köszöntője követ. Az előadások mellett a program workshopokat is tartalmaz.

A résztvevők mindezek mellett többek közt az alábbi szakemberek előadásait hallgathatják meg:

  • a KÉSZ csoport tervezőpartnerének, a BIM Design Kft.-nek a szakembere, Balán Gábor;
  • Maráczi Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanára, aki a Villamos Energia Tanszéken energiamenedzsment témában ad órákat;
  • Zsivola Gabriella, a Tungsram okos megoldások üzletágának vezetője;
  • Racsek Dániel, a Schneider Electric EcoStruxure üzletfejlesztési igazgatója, aki csapatával az úttörőnek számító, öntanuló intelligencia alapú tanácsadói szolgáltatásokkal foglalkozunk.

Az előadók teljes listája itt érhető el. A rendezvény támogatását többek közt olyan nagy cégek vállalták fel, mint a Siemens, a Schneider, a Legrand, a Tungsram, a Provim, a BIM Design Kft. és a KÉSZ Csoport.

Az esemény regisztrációhoz kötött, melyre az alábbi linken lehet regisztrálni.

AktuálisKÉSZ CsoportIDEA Electric 2019konferenciaBIM Design Kft.tervezés

Hírlevél

Hirdetés