2024.03.19, Kedd
Szokatlan helyzetben bizonyított a PERI állványa
Főkép: Vanik Zoltán Fotóriporter/Photojournalist - @VanikZoltanFoto

Szokatlan helyzetben bizonyított a PERI állványa

magyarepitok.hu

2021.01.17. 09:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A kerékpározókat egy PERI UP Flex elemekből összeállított, 3,3 méter magas és 3 méter széles lépcsős-rámpás állványszerkezet is kihívás elé állította.

Hirdetés

Nem mindennapi állványalkalmazásnak lehettek tanúi a Bikeride Cyclo-Cross Magyar Kupa futamán, decemberben. A versenyt Budapesten, a XVII. kerületi Újlak Uszoda és Strand, illetve a mellette található kutyafuttató területén rendezték meg.

A szigorú járványszabályok miatt a nézők csak a kerítésen kívülről biztathatták a versenyzőket, azonban az eseményeket élő videó közvetítésen keresztül online is lehetett követni.

Az alapvetően sík, többnyire füves, 2.700 méter hosszú nagy pályakör természetes és mesterséges akadályokat tartalmazott, rézsűs-trükkös szakaszokkal, dupla palánkkal, dupla homokággyal és rengeteg kanyarral tűzdelve.

Fotó: Vanik Zoltán Fotóriporter/Photojournalist - @VanikZoltanFoto

Futni és gurulni is kellett az állványon

A fentieken kívül a versenyzőket egy PERI UP Flex elemekből összeállított, 3,3 méter magas és 3 méter széles lépcsős-rámpás állványszerkezet is kihívás elé állította. Az állvány amellett, hogy színes foltját képezte a versenynek, még a két telekhatár közti kerítést is áthidalta.

A versenyzőknek az állvány egyik oldalán lépcsőkön futva, a kerékpárokat felkapva kellett feljutniuk a 3,3 méteres magasságba, majd az állvány másik oldalán egy tört rámpán legurulniuk, melynek nagyobb meredeksége több mint 22 fok volt.

Látványterv: PERI Kft.

A tervezők a biztonságra is ügyeltek

A rámpa alsó, kevésbé meredek része a versenyzők biztonságát szolgálta, mivel az akadályról lehajtva szűk, 90 fokos kanyart kellett venniük. Szintén a balesetek megelőzése céljából a szokásos egy méter magas korlát helyett 1,5 méter magasat építettek.

Fotó: Vanik Zoltán Fotóriporter/Photojournalist - @VanikZoltanFoto

Az állvány összeállításakor a PERI tervezői gondoltak a szokatlan igénybevételre, amely ilyen esetben akár 5 kN/m2 dinamikus teher is lehet.

A pálya akadályait minden bizonnyal sokáig fogják emlegetni a versenyzők, a PERI állványa pedig megbízhatóan teljesített nem mindennapi szerepében is.

Galéria

Iparági hírekPeri Kft.állványzat

Hírlevél

Hirdetés