2024.04.25, Csütörtök
ArchitecTúra: az építész hallgatók ikonikus programjába a Szabadics is beszállt
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

ArchitecTúra: az építész hallgatók ikonikus programjába a Szabadics is beszállt

magyarepitok.hu

2022.04.07. 13:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Cikkünkből kiderül, milyen ügyességi és játékos-szakmai feladatokat talált ki a cég a hallgatók megmérettetésére.

Hirdetés

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tavaszi félévének legnagyobb és egyben a hallgatóság körében az egyik legnépszerűbb rendezvénye a háromnapos Építész Kari Napok, amely minden évben több száz építész hallgatót mozgat meg. Idén április 6. és 8. között rendezik meg az eseményt, ahol a hallgatók 6 fős csapatokban versenyeznek egymással különböző ügyességi és játékos-szakmai feladatokon.

A Kari Napok ikonikus programpontja a Várostúra, vagyis az ArchitekTúra, melyen a csapatok Budapest különböző ismert helyein lévő állomásokat járnak végig. Idén a Szabadics Zrt. is beállt a résztvevők sorába, így a cég képviselői a Várkert Bazárnál várták a versengő diákokat.

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Ügyesség és logika, tudás és jókedv

A Szabadics Zrt. tavaly nyáron kapcsolódott be először az egyetem életébe, akkor a Kari Táboron vettek részt a cég kollégái – idén pedig az Építész Kari Napokkal folytatják jelenlétüket. Reichert Márk és Kalamár Gábor munkahelyi mérnökök, valamint Karó Julianna HR Vezető települt ki a főváros egyik nevezetes pontjára, és izgalmas feladatokkal várták a hallgatókat a Szabadics állomáshelyén.

„Cégünk stratégiai fontosságú témaként kezeli a mérnöki terület utánpótlásának megtervezését, emiatt igyekszünk minél nagyobb erőforrást fordítani arra, hogy a mérnök hallgatók megismerjék cégünk munkásságát és kultúráját, ennek fényében pedig potenciális munkáltatóvá váljunk számukra” – emelte ki Karó Julianna részvételük jelentőségét.

A hallgatóknak három feladatot kellett megoldaniuk a szerdai ArchitekTúra keretében.

A hídépítő verseny során 12 perc állt a hallgatók rendelkezésére, hogy száraztésztából (spagetti és rigatoni) hidat építsenek.

Ezt követően a Szabadics profiljához illeszkedően csöveket és idomokat kellett összeszerelniük a versenyzőknek, majd egy „öltöztetős” feladatban is helytálltak.

Ennek során a csapat egyik tagjának szemét bekötötték, kezeit és lábait összekötözték. Társainak pedig feladatokat kellett megoldani (statikai ábra rajzolás, kvíz kérdések a Szabadicsról), és minden helyes válasz után levehettek egy nehezítő eszközt a megkötözött társukról. A megszabadult versenyzőnek végül egy munkavédelmi sisakba kellett beletalálnia labdákkal.

A túrán összesen 156 fő vett részt, 26 darab 6 fős csapat érkezett az állomásra, hogy kiállják a Szabadics által kiötlött kreatív próbatételeket.

Az elkövetkezendő napokban a hagyományosan megrendezett ArchitecTúra mellett egyéb játékos programok is várják a leendő építészeket, hiszen az Architlon mellett évek óta megrendezésre kerül például a Beugró elnevezésű játék is, ahol a tanárok kapják a főszerepet humoros szituációkba csöppenve.

Galéria

AktuálisSzabadics Zrt.BMEBudapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemverseny

Hírlevél

Hirdetés