2024.07.24, Szerda

Hirdetés

Átadták a megszépült Bécsi udvart Győrben
kisalfold.hu

Átadták a megszépült Bécsi udvart Győrben

onkormanyzat.gyor.hu, kisalfold.hu

2016.06.09. 13:55 - Antal Zsófia

Kicserélték a távhővezetékeket, új burkolatot kapott és kizöldült a Bécsi udvar. A felújítás nem áll meg: hamarosan az Arrabona udvar is sorra kerül.

Hirdetés

A győri Arany János utca és Baross utca között található Bécsi udvar egy belvárosi társasház belső udvara, ugyanakkor a város emblematikus és nagy gyalogosforgalmú pontja, ezért közterületként is funkcionál. Az itt élők és az üzlettulajdonosok közösen kezdeményezték a felújítást.

Az áprilisban kezdődött és mostanra befejeződött munkák során teljes egészében lecserélődött a töredezett burkolat: új, Piazza típusú beton kiselemes térkövek váltották fel, a műemlékvédelmi hatósággal egyeztetett módon. Új utcabútorok kerültek ki, kifestették a homlokzatokat és a kapualjakat, illetve a növényzet is kizöldült. Áthelyezték és felújították a Baross út felőli udvarrészen lévő kandelábert, az Arrabona udvar felőli bejáratnál pedig megszűnt a belső lépcső.

Sági Géza, a beruházást koordináló Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója az átadón beszámolt a beruházás jelentős részét képező föld alatt végzett munkákról. Kicserélték a csaknem harminc éves víz- és csatornavezeték hálózat egy szakaszát. A szintén elöregedett távhővezetékek korszerűsítése is megtörtént, az új fűtési rendszerben három egyedi hőközpontot alakítottak ki, így az egyes lakóházak mostantól saját igényeik szerint szabályozhatják a fűtést.

A vezetékekkel kapcsolatos munka nettó 14 millió forintba, a többi rekonstrukció újabb 15 millió forintba került.

Fekete Dávid, Győr alpolgármestere bejelentette, hogy folytatásként a szomszédos Arrabona udvart is rendbe teszik: új burkolatot és dísznövényeket kap, s a parkolókiosztás is változni fog.

Galéria

GyőrMi épül?csatornaépítéstávhő

Hírlevél

Hirdetés