2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Megoldódik Pécs évtizedes csapadékvíz-elvezetési problémája
pecsma.hu

Megoldódik Pécs évtizedes csapadékvíz-elvezetési problémája

MTI

2016.12.21. 13:46 - Antal Zsófia

Összesen közel 3 kilométer hosszúságú vízelvezető rendszert korszerűsítenek a belvárosban, a teljes fejlesztés 2018-ra készül el.

Hirdetés

756 millió forintból korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetést Pécsett - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata szerdán. A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. projektjének támogatási szerződését a napokban írták alá a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A fejlesztés révén megoldódik a város legmélyebb pontján (a 6-os úttól a vasútig terjedő részen) évtizedek óta fennálló csapadékvíz-elvezetési probléma.

A pécsi belváros és Uránváros között 2018 nyaráig megvalósuló projekt során 2950 folyóméter hosszúságú szakaszt modernizálnak. A fejlesztések fő vonalát jelentő Ipar utca, Vasút utca, Indóház tér, Mártírok útja és Veress Endre utca szakaszon a nagy kapacitású csapadékvíz-főgyűjtők és -elvezetők építését tervezik. Kiemelten fontos a vizek helyben tartása, ezért a tározók építésének lehetőségét is megvizsgálják.

Őri László, Pécs alpolgármestere emlékeztetett arra is, hogy a megyeszékhely tavaly félmilliárd forint értékben fejlesztette csapadékvíz-elvezető rendszerét.

VízgazdálkodásPécsTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés