2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Több mint 40 kilométernyi szennyvízvezeték épül Kelet-Magyarországon
maviz.org (illusztráció)

Több mint 40 kilométernyi szennyvízvezeték épül Kelet-Magyarországon

magyarepitok.hu

2017.12.01. 10:17 - Szabó Ákos

Három új szennyvíztisztító telepet alakítanak ki és több mint 1600 lakást bekapcsolnak a közműhálózatba az 5,7 milliárd forintos beruházásban.

Hirdetés

Szennyvízkezelő telepet alakítanak ki a Csongrád megyében található azonos nevű településen, valamint a Békés megyei Kétegyházán és Okányban, az utóbbi két községben csatornázási munkákat is ellátnak. A mintegy 5,7 milliárd forintos beruházást a fővárosi Sade Magyarország Mélyépítő Kft. és a szintén budapesti Veolia Water Solution Kft. konzorciuma végzi el - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

 

Három új szennyvízkezelő telep épül

Csongrádon felépítenek egy közel 24 ezer főnyi lakosegyenértékű, 2600 köbméter/nap hidraulikai kapacitású szennyvíztisztító telepet. Okányban mintegy 20 kilométernyi gravitációs gyűjtőcsatornát és 3,6 kilométernyi nyomóvezetéket fektetnek le, amivel 1036 házat kapcsolnak be a csatornahálózatba, illetve felépítenek egy 2560 lakosegyenértékű szennyvízkezelő létesítményt.

Kétegyházán 646 lakást kapcsolnak be a közműrendszerbe 13,2 kilométernyi gerincvezeték, 7 kilométernyi bekötővezeték és 742 méternyi nyomóvezeték elhelyezésével. A Békés megyei településen 4 új átemelő is épül, illetve elvégzik a 4 most is használatban levő átemelő gépészeti rekonstrukcióját. A község közegészségügyi helyzetét egy 3753 lakosegyenértékű szennyvíztisztító telep felépítésével is javítják.

 

Veolia Water Solutions Zrt.Vízgazdálkodásépítőipari cégekcsatornaépítésKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)szennyvízCsongrádSade-Magyarország Mélyépítő Kft.KétegyházaOkány

Hírlevél

Hirdetés