2024.05.19, Vasárnap
Csúcsra jutottak a magyarok a rangos építészeti versenyen

Csúcsra jutottak a magyarok a rangos építészeti versenyen

2016.04.14. 10:25 - Hegedűs Gergely

Három magyar fejlesztés négy díjat is begyűjtött az Architizer A+ Awards New Yorkban rendezett gáláján.

Hirdetés

Három magyar fejlesztés négy díjat is begyűjtött az Architizer A+ Awards New Yorkban rendezett gáláján.

Több magyar siker született az amerikai Architizer online építészmagazin nemzetközi építészeti versenyén – adta hírül a hg.hu. A galyatetői kilátó és a CROMA padrendszer a közönségdíjat nyerte el, míg az épületinformációs modellezéshez fejlesztett BIMx applikáció a közönség mellett a zsürinél is a legtöbb szavazatot kapta.

A Wall Street Journal Magazine és a Webbys által közösen alapított rangos nemzetközi építészeti verseny jelöltjeire mintegy száz országból négyszázezernél is több szavazat érkezett. A Galyatető-kilátót az építészet és felújítás kategóriájában választotta a közönség a legjobb megvalósult projektnek. Az 1934-ben épült torony a Nartarchitects tervezői, Kovács Csaba, Vass-Eysen Áron és Szenthe Ágoston tervei alapján újult meg.

A másik magyar közönségdíjas a VPI Betonmanufaktúra CROMA padrendszere lett köztéri bútor kategóriában. A terveket Paunoch Renáta és Varga Péter István készítették.

A kilátót és a padrendszert még a szavazás zárása előtt mutattuk be részletes infókkal és képekkel.

A New Yorkban rendezett díjátadón egy dupla magyar győzelem is született. Az épületinformációs modellezés (BIM) úttörőjének számító Graphisoft által fejlesztett BIMx applikáció kategóriájának abszolút győztese lett: mind a zsűri, mind a közönség díját elnyerte.

(hg.hu)

(fotó: mti)

Iparági hírekkilátóknívódíjak

Hírlevél

Hirdetés