2024.06.20, Csütörtök
Eltűnt a régi, épülhet a Honvéd új stadionja
Fotók: MTI

Eltűnt a régi, épülhet a Honvéd új stadionja

mti, magyarepitok.hu

2019.03.03. 07:09 - Hegedűs Gergely

Az 1938-ban átadott létesítmény lecserélését a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. kivitelezi.

Hirdetés

Szinte teljesen eltűnt a bontási munkáknak köszönhetően a kispesti Bozsik József Stadion az MTI képei alapján. Az 1938-ban felépített, 1955-ben kibővített létesítmény újjáépítését a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. kivitelezi az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján.

Fotó: MTI

A több mint nyolcezer férőhelyes stadion a legmodernebb, UEFA 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítésű lesz. 

A közbeszerzési adatok szerint a kivitelezőknek 1300 előregyártott vasbeton elemet, 670 tonnányi acélszerkezetet és 2700 köbméter monolit vasbeton szerkezetet kell majd beépíteniük.

 

Acélszerkezet épül a vasút felett a vendégszurkolóknak

A tízezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező aréna fedett lelátókkal jön létre, és egy főépületet is kap. A beruházásban a lelátó alatt szociális és szolgáltató egységek is létrejönnek, valamint 438 parkolóhely.

honvedfc.hu

A főpületben kapnak helyet a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, a fő kamera- és közvetítő állások, valamint a gépészeti terasz. Az épített pályavilágítás alkalmas lesz HD minőségű közvetítésekhez. A vendégszurkolók bejutását a satdion melletti vasúti pályaja fölött építendő acélszerkezet biztosítja majd.

 

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Óbuda GroupMi épül?stadionépítéssportberuházásokPharos '95 Kft.Kispest

Hírlevél

Hirdetés