2024.03.28, Csütörtök
Gazdaságos és építészetileg is igényes - a jövő napenergia megoldásait keresik
evolutionaryhomeenergy.com

Gazdaságos és építészetileg is igényes - a jövő napenergia megoldásait keresik

magyarepitestechnika.hu

2016.09.28. 16:14 - Antal Zsófia

A Magyar Építéstechnika október 25-én konferenciát szervez a napenergia hatékonyabb hasznosítása érdekében Budapesten.

Hirdetés

Ma már egy családi ház tervezése során is felmerül, hogy milyen teljesítményű rendszerrel lehet biztosítani az épület elektromos ellátását, melegvíz igényét. A ráépített szerkezetek mellett egyre jobban terjednek az épületbe integrált megoldások, hiszen a napenergia termelés és felhasználás hatékonysága fokozható a rendszerek kombinált alkalmazásával. Ilyen eszközök például a zöldtetők és -homlokzatok, a megfelelő tájolás, az épületautomatizálás a legújabb épületgépészeti megoldások.

A konferencia célja, hogy a tervezői, kivitelezői szakma és a beruházók naprakész információkat kapjanak az újabb megoldásokról. Európa várhatóan a következő évtized végéig elektromosáram-igényének felét megújuló energiából fogja fedezni, ezért nem mellékes kérdés, hogy hogyan lehet a legjobb kombinációt megtalálni a környezettudatosság, a gazdaságosság és az építészeti minőség hármasán belül. A különböző szakmák tevékenységét össze kell hangolni a legújabb fejlesztésekkel, kutatásokkal és termékekkel.

Az egynapos, október 25-én megrendezésre kerülő konferencia helyszíne a Siemens Zrt. Budapest terme (1143 Budapest, Gizella út 51-57.). A tervezett programban olyan intézmények szakemberei is előadást tartanak majd, mint a Magyar Energiahatékonysági Intézet, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete vagy a Budapesti Műszaki Egyetem. Emellett számos gyártó, kivitelező cég is részt vesz a rendezvényen. A részletes programot ide kattintva ismerhetik meg.

Energetikakonferencianapenergia

Hírlevél

Hirdetés