2024.04.20, Szombat
Fejlesztést fejlesztésre halmoz az orosházi üvegipari vállalat
kép: oroshazaglas.hu

Fejlesztést fejlesztésre halmoz az orosházi üvegipari vállalat

MTI

2016.07.06. 11:35 - Antal Zsófia

A májusi fejlesztések után ismét kapacitásbővítést hajtott végre az Orosházaglas síküvegfeldolgozó, az év második felében pedig kezdődik a 877 milliós nagyberuházás.

Hirdetés

Csaknem 82 millió forintból bővítette síküveg megmunkáló kapacitását az Orosházaglas Kft. Az összeget felerészben európai uniós forrás fedezte, a fennmaradó részt fele-fele arányban saját forrásból és banki hitelből finanszírozták – mondta el Csüllög Zsolt létesítménymérnök.

A fejlesztéstől kapacitásnövekedést, minőségjavulást és selejtcsökkenést várnak, továbbá palettájuk is bővül olyan termékekkel, amelyek gyártására eddig a nagy méretből fakadóan, logisztikai okokból nem vállalkoztak.

A csaknem kétszáz főt foglalkoztató vállalat májusban a Széchenyi 2020 program keretében négyszázmillió forintból bővítette építőipari gyártókapacitását, lamináló berendezést és sík temperáló edző kemencét állítottak be. Így a gyártókapacitása 263 ezer négyzetméterről 303 ezer négyzetméterre nőtt.

Az Orosházaglas azonban nem áll meg, már újabb nagyberuházást tervez: 877 millió forint értékben lamináló sort, edzőberendezést és CNC megmunkálóközpontot vásárolnak és telepítenek. Ehhez az EU-s Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) 400 millió forintot kap, s a fejlesztést jövő év első negyedévében tervezi lezárni.

A síküveg feldolgozással, edzett és szigetelő üveg gyártással foglalkozó vállalat árbevétele 2015-ben 3,46 milliárd forint volt. Az export aránya 47 százalékos, termékeiket főként Németországba, Ausztriába és Szlovákiába szállítják. Budapesten olyan épületek üveg homlokzatának kivitelezése fűződik a nevükhöz, mint az Arena Plaza, a Corvinus Egyetem C épülete, a Haller Kert vagy a Nemzeti Színház.

Iparági hírekGINOPépítőipari gyártókOrosházaglas Kft.Orosháza

Hírlevél

Hirdetés