2024.04.20, Szombat
Mérföldkőnek számító beruházás: bővült a derecskei keltetőüzem
MTI

Mérföldkőnek számító beruházás: bővült a derecskei keltetőüzem

MTI

2018.08.03. 11:30 - Veres Ida

A banki hitellel létrejövő beruházás évente 36 millió naposcsibe keltetését teszi lehetővé.

Hirdetés

Szerdán adták át a Hajdú-Bihar megyei derecskei kibővített keltetőüzemét. A 2,5 milliárd forintos fejlesztést a nádudvari székhelyű Nagisz Zrt. beruházásában építették fel – derült ki az MTI híréből.

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára mérföldkőnek nevezte a korszerű technológiával magvalósult projektet, melyet banki hitellel finanszíroztak.

Ez a finanszírozási forma elterjedni látszik, és a következő évtizedekben várhatóan még nagyobb teret fog kapni a gazdasági környezet fejlődésének köszönhetően

– derült ki a szavaiból.

 

Illusztráció (nadep.hu)


35-36 millió naposcsibe születik évente 

A beruházás első ütemében egy év alatt alakították ki a 3200 négyzetméter alapterületű új üzemrészt, amelyben helyet kapott

  • tizennégy, egyenként 115 200 tojás kapacitású előkeltető gép,
  • tíz 38 400 tojás kapacitású utókeltetőgép,
  • valamint négy 19 200 tojás kapacitású utókeltető gép.


A keltetőgépek mellet a legmodernebb tojásválogató, vakcinázó, illetve tároló és hűtő berendezéseket építették be. Az épületeket úgy alakították ki, hogy a további bővítés könnyen kivitelezhető legyen.

A beruházás eredményeként a korábbi 23 millió naposcsibe helyett évente 35-36 milliót keltethetnek ki, és egy újabb fejlesztéssel számuk évi 50 millióra növelhető - fejtette ki Kovács Lajos, a Nagisz Zrt. elnök-igazgatója.

 

Illusztráció (nadep.hu)


A keltető korszerűsítése nem zárult le az új épület átadásával: a beruházás második ütemében, a következő egy évben a régi létesítmény átalakítására és felújítására kerül sor – jelezte Kovács Lajos, a Nagisz Zrt. elnök-igazgatója.

GazdaságüzemépítésélelmiszeriparüzemfejlesztésDerecske

Hírlevél

Hirdetés