2024.06.25, Kedd
Impozáns szállóként éledt újjá Balatonfüred tíz éve üres épülete

Impozáns szállóként éledt újjá Balatonfüred tíz éve üres épülete

mti, balatonfüred.hu

2016.04.15. 11:04 - Hegedűs Gergely

A Hotel Füred 4,6 milliárdos magánberuházás által kelt életre. Közel 400 férőhellyel, 3700 négyzetméteres wellness-részleggel és barátságosabbá vált külsővel várja a vendégeket.

Hirdetés

A Hotel Füred 4,6 milliárdos magánberuházás által kelt új életre. Közel 400 férőhellyel, 3700 négyzetméteres wellness-részleggel és barátságosabbá vált külsővel várja a vendégeket.

Átadták a 4,6 milliárdos magánberuházásból megújult Hotel Füredet Balatonfüreden.  Az épületet egy helyi vállalkozó, Czigle János újította fel mintegy 1,6 milliárdos kormányzati, illetve uniós támogatással, közel 100 új munkahelyet teremtve. A négycsillagos hotel különlegessége, hogy egyik szárnyában 800 fős konferencia-központ is létesült. A szállodatulajdonos az átadón kifejtette, a megújult hotel közel 400 férőhelyes, az épület 13 szintes, étterme 300 férőhelyes és látványkonyhával felszerelt. A szállodának saját 150 méteres partszakasza és strandja van a Balatonon.

(fotó: balatonfüred.hu)


A beruházás jelentős része volt, hogy a hotelhez 3700 négyzetméteres wellness épült 8 medencével, külön gyereknek és felnőtteknek szóló résszel. A projekttel tíz éve üresen álló "kísértetszálloda" hasznosul újra, amely azelőtt évtizedeken keresztül a város egyik legforgalmasabb szállója volt.  Czigele János a hotel mellé a vállalkozó két apartmanházat is felhúzott, amelyek lakásait már részben átadtak a tulajdonosoknak.

A hotel átadóján Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, a kormány és a helyi gazdasági szereplők összefogásának eredményeként a Balaton egyik legszínvonalasabb szállodája jött létre. Hozzátette, a most átadott létesítmény példázza, a Széchenyi 2020 program keretében felhasználható 12 ezer milliárd forintot megfelelő célokra használják.

A balatonfüred.hu korábban azt írta, a hotel átépítését a Bord Építész Stúdió tervezte. A cég ügyvezető igazgatója, Bordás Péter hangsúlyozta, az impozáns méretű épület jellegét meghagyták, ám az arányokon változtattak. Harmonikusabbá, barátságosabbá tették egy könnyed, fehér megjelenéssel, lágyabb korlátrendszerrel. Emellett hangulatos, enyhe színezést adtak az erkélyeknek és szebbé tették az üvegfelületeket.

így nézett ki a látványterv (fotó: balatonfüred.hu)

(fotók: balatonfüred.hu)

Galéria

Mi épül?szállodaberuházásBalatonfüredBord Építész Stúdió

Hírlevél

Hirdetés