2024.03.01, Péntek
Már szerkezetkész Zalaegerszeg új tornacsarnoka és vívóterme
Fotók: MTI/Varga György

Már szerkezetkész Zalaegerszeg új tornacsarnoka és vívóterme

mti, magyarepitok.hu

2020.04.22. 15:40 - Hegedűs Gergely

A Mindszenty iskola új épületeiben megkezdődhetettek a belső szakszerelések, valamint a homlokzati és hőszigetelési munkák a Szabadics és a B&G kivitelezésében.

Hirdetés

Csaknem a felénél tart Zalaegerszegen a Mindszenty iskola 3,3 milliárd forintból épülő új tornacsarnokának és vívótermének építése a Szabadics Zrt. és a B&G Építő Kft. kivitelezésében. A város önkormányzata a szerdán sajtóbejáráson számolt be a projektről. 


Várhatóan februárban zárul a beruházás

A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium bővítése, valamint a tornacsarnok és a vívóterem építése jelenleg mintegy 45 százalékos készültségen áll. Elkészült a két épület szerkezete, a nyílászárók beépítése folyamatban van, zajlanak a homlokzati, hőszigetelési és homlokzatburkolási munkák, megkezdődtek a belső szakszerelések.   

Az eseményen elhangzott: a beruházás részeként a Zárda utca felől az iskola kerítése és kapuja is megújul, továbbá új parkolóhelyet is kialakítanak.

 

Látványterv

A beruházás megvalósítására a fenntartó Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend először bruttó 2,5 milliárd forintos állami támogatásban részesült, majd 732 millió forint pluszforrást kapott azzal, hogy a fejlesztést beemelték Zalaegerszeg modern városok programjába. A rend 60 millió forinttal járul hozzá a tavaly nyáron megkezdett beruházáshoz, amely várhatóan 2021 februárjában fejeződik be.   


A vívók otthona is az intézmény

Mindszenty József apátplébánosként tevékenykedett 1919 és 1944 között Zalaegerszegen, ahová 1928-ban hívta a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórendet. Iskolájukban 1929-ben kezdődött meg az oktatás, de az intézményt 1948-ban államosították, a rendet 1950-ben feloszlatták. A rendszerváltozás után, 1993-ban újraindult a tanítás az intézményben, amelynek ma már 700 diákja van.

 

 

Az épületben kapott helyet már 25 éve a Zalaegerszegi Vívó Egylet is, így az új sportcentrum ideális feltételeket biztosít majd a zalai megyeszékhelyen fél évszázada jelen lévő sportágnak.

A szerdai sajtóbejáráson Francoise Debeaupte, a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend rendfőnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, valamint Bali Zoltán alpolgármester vett részt.

Mi épül?Szabadics Zrt.ZalaegerszegB&G Építő Kft.tornateremsportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés