2024.04.24, Szerda
19 mélykutat kellett fúrnia a Marketnek a Telekom-székház építésénél

19 mélykutat kellett fúrnia a Marketnek a Telekom-székház építésénél

Market Zrt.

2016.10.18. 13:05 - Hegedűs Gergely

Magyarország jelenlegi legnagyobb épületfejlesztésében már az alaplemez és a szerkezet készítése zajlik.

Hirdetés

Az ütemezésnek megfelelően halad Budapesten a Telekom új székházának építése – adta hírül a kivitelező Market Építő. A mélyalapozási munkálatok már elkészültek, a 16.500 négyzetméteres alaplemez, valamint a szerkezet készítése zajlik.

A magyar magasépítő cég közleményéből kiderül, a a Groupama Aréna mellett zajló építkezésen jelenleg több mint 200 ember dolgozik. Az elmúlt 6 hónap alatt 170 ezer köbméter földet mozgattak meg, és 997 cölöpöt helyeztek el, amihez 5785 köbméter betont használtak fel. A 39 méter magas irodaház építéséhez összesen hat daru felállítására volt szükség, melyek közül egy 60 méter magas és 70 méter gémkinyúlású toronydaru a legnagyobb. A tájékoztató hangsúlyozza, 112 ezer négyzetméteres iroda épül, ami jelenleg Magyarország legnagyobb egytömbű épületfejlesztése.
 

Nem könnyű szárazon tartani a munkaterületet

A nyári, csapadékos időjárás komoly kihívás elé állította az építkezésen dolgozókat, mivel a nagy mennyiségű esővíz rendszeresen eláztatta a munkaterületet, amit járhatóvá kellett tenni az emberek és a járművek számára. Az esővíz és a talajban lévő vizek kezelésére 19 darab mélykutat fúrtak le, illetve az ágyazatépítéssel párhuzamosan 30 darab zsomp kerül kiépítésre. Folyamatos szivattyúzásával történik a víztelenítés, így tartják a vizet az alaplemez alatt.

Az új Telekom székház munkálatai idén áprilisban kezdődtek el, és várhatóan 2018 második felében fejeződnek be.

Market Építő Zrt.Iparági hírek

Hírlevél

Hirdetés