2024.04.19, Péntek
Csarnoképítéssel válaszolt a keresletnövekedésre a magyar acélszerkezetgyártó
(fotók: KÉSZ Csoport)

Csarnoképítéssel válaszolt a keresletnövekedésre a magyar acélszerkezetgyártó

mti

2017.08.30. 14:10 - Hegedűs Gergely

A 30 százalékos kapacitásnövekedés mellett a nagyobb méretű acélszerkezetek gyártása is lehetővé vált Kecskeméten a Kész Ipari Gyártó Kft. milliárdos beruházásával.

Hirdetés

Szerda délelőtt új hegesztő-gyártócsarnokot adtak át a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. kecskeméti acélszerkezet-gyárában. A kormány az 1,17 milliárd összértékű projektet 583 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segítette a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében.

A fejlesztésben a meglévő nyitott, fedett raktér épületét burkolták körbe, és így egy zárt gyártócsarnokot alakítottak ki a már meglévő festőüzem mellett. A beruházás során egyebek mellett lézervágó és hegesztőgépet, festő-technológiai berendezést, kompresszor állomást, hidraulikus CNC-élhajlítót, valamint 3D lézerszkennert vásároltak.

Az átadó ünnepségen a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezetője Uhrinyi Balázs elmondta, az új gyárrészleg kialakítását a megnövekedett hazai és nemzetközi megrendelések indokolták. Az új csarnoknak köszönhetően a kecskeméti acélszekezetgyár kapacitása 30 százalékkal nő. Az új gépek és eszközök által a kapacitásnövekedés mellett a nagyobb méretű acélszerkezetek gyártása is lehetővé válik.

Az ügyvezető hangsúlyozta, a vállalkozás fennállásának 35 éve alatt 29 országba exportált szerkezeteket. Ezt a lehetőséget csak folyamatos fejlesztéssel lehet fenntartani, hiszen a térségben óriási a verseny.

A kecskeméti székhelyű KÉSZ Ipari Gyártó Kft. a KÉSZ Csoport tagjaként a világhálón elérhető nyilvános adatok szerint 209 főt foglalkoztat, legutóbbi éves nettó árbevétele 11,3 milliárd forint volt. A kecskeméti gyártóüzem jelentős mennyiségben termel exportra, fő profilját a cég honlapja szerint az ipari és környezetvédelmi létesítmények technológiai acélszerkezetei, vázszerkezetei jelentik.

Galéria

KÉSZ CsoportIparági hírekKecskemétépítőipari gyártók

Hírlevél

Hirdetés