2024.03.29, Péntek
Jelentősen bővítette kapacitását a magyar acélszerkezet-gyártó
illusztráció

Jelentősen bővítette kapacitását a magyar acélszerkezet-gyártó

mti

2018.02.22. 09:13 - Hegedűs Gergely

A Weinberg sárospataki üzemében mostantól nagy hozzáadott értékű termékeket is gyárthatnak.

Hirdetés

Közel egymilliárd forintos fejlesztést hajtott végre a sárospataki Weinberg '93 Építő Kft.

A társaság tájékoztatása szerint a projekt a vállalkozás fémszerkezet-gyártási tevékenységének bővítését segítette elő a cég sárospataki üzemében. A fejlesztés a megmunkálás szinte valamennyi folyamatához kapcsolódott és egyebek mellett lehetővé teszi a nagyméretű és -súlyú munkadarabok megmunkálását. A fejlesztés révén a megmunkálás és a felületkezelés terén is bővült a megmunkálható acéltermékek palettája, jelentős hozzáadott értékű termékek előállítása vált lehetővé.  A cég azt közölte, az uniós és saját forrásból megvalósult projekt nagyban hozzájárult a cég versenyképességének növeléséhez, a munkahelyek megtartásához és újak teremtéséhez.

A beruházáshoz csaknem félmilliárd forint vissza nem térítendő támogatás nyert a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cég a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázaton.

A sárospataki társaság tavaly csaknem 13 milliárdos árbevétel mellett 700 millió forintot meghaladó eredményt ért el, 118 embernek ad munkát.

Az 1993-ban alapított, magyar tulajdonban levő cég profilja a csarnoképítés, a gyárépítés, a generálkivitelezés és az acélszerkezet-gyártás, utóbbit sárospataki üzemében végzi.

Weinberg '93 Építő Kft.Iparági híreküzemépítéscsarnoképítésSárospatak

Hírlevél

Hirdetés