2024.04.20, Szombat
Díjat érdemelt az Építők Napján a Szépművészeti felújítása
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Díjat érdemelt az Építők Napján a Szépművészeti felújítása

magyarepitok.hu

2018.06.08. 16:14 - Hegedűs Gergely

Papatyi Balázs a Magyar Építő Zrt. főépítésvezetőjeként vehette át a rangos miniszteri elismerést.

Hirdetés

Pénteken a Vasas Szakszervezetek fővárosi székházában 67-ik alkalommal tartották meg az Építők Napja ünnepségét, melyen a kormányzat és az ágazat képviselői tüntették ki a szakma legjobbjait.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


A rendezvényt megnyitó beszédében az újonnan felállt Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára, Dr. György László azt hangsúlyozta, hogy a hazai építőipar regionális összevetésben is jól teljesít. Hazánkon kívül ugyanis mindössze Lengyelország tudta meghaladni a 2010-ben mutatott építőipari kibocsájtását.

Az új államtitkár arról is beszélt, a kormányzat célja az építőipar fenntartható, modern technológián és innováción alapuló fejlődése. „Innovációnak számít az új eljárásokat, eszközöket, munkafolyamatok bevezetése is. Ennek megfelelően olyan pályázatokat fogunk előnyben részesíteni, aminek köszönhetően nő a magyar munkavállalók termelékenysége” – fogalmazott az államtitkár utalva a tavaly decemberben létrejött ÉVOSZ-NGM megállapodásra. Hozzátette, az akkor meghirdetett pályázati programot az ITM fogja végrehajtani.

György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár


Az államtitkár azzal folytatta, a cél eléréshez az is kell, hogy több építőipari középvállalat legyen Magyarországon, vagyis koncentrációra van szükség. „A szaktudás összpontosítása ugyanis már önmagában is növeli a kibocsátást” – hívta fel a figyelmet Dr. György László.

A kormányzat további képviselőinek, illetve a szakmai szervezetk ünnepi köszöntői után a díjátadó következett, melyen közel félszáz szakembert tüntettek ki. Miniszteri elismerő oklevélben részesült Papatyi Balázs, a Magyar Építő Zrt. főépítésvezetője a Szépművészeti Múzeum rekonstrukcióján végzett munkájáért, melynek részleteit ebben az interjúban mutattuk be.

Papatyi Balázs


További rangos elismerésekkel díjazták többek közt

  • Huczek Sándort, a Merkbau Kft. munkatársát fél évszázados magas szintű munkájáért,
  • Reiger Lászlót, a VER-BAU Kft. vállalkozási főmérnökét,
  • Sulák Lászlót a ZÁÉV Zrt. központi területi igazgatóját,
  • Kelemen Attilát, az EuroAszfalt Kft. minőségirányítási és környezetvédelmi vezetőjét.

Galéria

ZÁÉV Építőipari Zrt.Magyar Építő Zrt.Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.EuroAszfalt Kft.Iparági híreknívódíjakVER-BAUÉpítők Napja

Hírlevél

Hirdetés