2024.04.20, Szombat
Már az utasforgalmi tereket burkolják a 3-as metró új állomásain

Már az utasforgalmi tereket burkolják a 3-as metró új állomásain

magyaridok.hu

2018.07.26. 10:43 - Hegedűs Gergely

A vágányépítésről és a hat megújuló állomásról is részletes jelentést adott a BKV a napi félmillió embert szállító metróvonalon.

Hirdetés

A tervek szerint halad a 3-as metróvonal északi szakaszának felújítása a - értesült a Magyar Idők a BKV Zrt.-től. A Lehel tér és az Újpest-központ közötti szakaszon az összesen hat érintett állomás felújítását a Strabag Építőipari Zrt. végzi az alagúti, míg a vágányépítési munkákat a Swietelsky Vasúttechnika Kft. kivitelezi.

A helyzetjelentés szerint a 3-as metró teljes körűen megújuló állomásain néhol már az utasforgalmi tereket burkolják.

Az akadálymentesítést szolgáló felvonók beépítésének előkészítése jegyében épülnek a felvonóaknák, és folyamatos a peronokhoz vezető lépcsők vasbeton szerkezetének készítése is. Mindezek mellett a mozgólépcsők lejtaknáit is korszerűsítik.


A jobb vágány már teljesen elkészült

Ami a kiszolgálóhelyiségeket illeti, sok esetben új állomási, diszpécserhelyiségek kialakítása vált szükségessé, amelyek az állomások többségén már el is készültek. Hamarosan kezdetét veszi a mai kor követelményeinek megfelelő távközlési és informatikai rendszer kiépítése, valamint folyamatban van a gépészeti és áramellátó rendszer korszerűsítése is.

A BKV beszámolója az alagútrendszer Swietelsky által végzett munkálataira is kitért. Itt jelenleg szigetelésjavítás és vízelvezetés-kiépítés zajlik. Az északi szakasz alagútrendszerében a jobb vágány már teljes egészében elkészült, jelenleg a bal vágány bontását végzik.

M3-as metróStrabagSwietelsky Vasúttechnika Kft.Iparági hírekmetrófelújítás

Hírlevél

Hirdetés