2024.04.20, Szombat
Végéhez közelednek a Shopmark munkálatai: ősszel várható a nyitás
Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Végéhez közelednek a Shopmark munkálatai: ősszel várható a nyitás

magyarepitok.hu

2018.08.07. 12:27 - Veres Ida

Helyszínbejárásunk alkalmával betekintést nyertünk a munkafolyamatokba, és megtudtuk mi van még hátra.

Hirdetés

A tervezett ütemben halad a Shopmark megújulása. Az év elején megkezdett munkálatok során a régi Europark teljes átalakuláson esik át a KÉSZ Építő Zrt. kivitelezésében. Helyszínbejárásunkon a Diófa Alapkezelő Zrt. ingatlanbefektetési igazgatója, Czifra Balázs, valamint a KÉSZ csoport marketing- és kommunikációs igazgatója, Pintyőke Marcell vezetésével beleshettünk a kulisszák mögé, hogy megnézzük, hol is tart pontosan az építkezés.

A projekt során teljes átalakuláson esik át többek között az épület homlokzata, a belső kialakítása és a gépészete is megújul, emellett energetikai korszerűsítésen is átesik. A zöld energiák használatával egyedülálló módon a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal fog működni az októberi megnyitását követően.
 

A képre kattintva galéria nyílik!


Monolit vasbeton és plusz tartószerkezet került beépítésre

A felújítás jelenlegi fázisában az álmennyezet kialakítása, a portáltartó acélszerkezet kiépítése, a homlokzati burkolás, gépészeti és elektromos munkálatok zajlanak. A létesítmény szerkezeti váza monolit vasbeton és acélkiváltó trapézlemezek segítségével épült ki, valamint plusz tartószerkezet került beépítésre a belsőépítészeti megoldások kivitelezése érdekében.

A felújítás alatt födémáttörés által a földszint világosabb lesz, új mozgólépcső kerül beszerelésre, a parkolóból pedig mozgójárda segíti majd a könnyebb feljutást az épületbe.
 

Új, világosabb tereket hoznak létre


Impozáns főbejárat várja a vásárlókat

A külső homlokzati részen új acélszerkezet épül a meglévőre, a régi trapézlemez pedig egy hozzáépített résszel bővül, amire a Shopmark felirat kerül. A főbejárat előtti terület közösségi térrel és ledfallal bővül, amivel még esztétikusabbá kívánják tenni a bevásárlóközpont környezetét.
 

A Shopmark látványterve (shopmark.hu)

A munkálatok 400 szakember segítségével zajlanak 26 000 négyzetméteren, 3300 négyzetméter új burkolat és 3400 négyzetméter álmennyezet beépítésével.

A Diófa Alapkezelő nemrég kiadott közleményéből kiderül, hogy a bevásárlóközpont 90 százaléka már bérlőre talált, az üzlethelyiségek belső kivitelezése megkezdődött.

Galéria

KÉSZ CsoportIparági híreképületfelújításbevásárlóközpont

Hírlevél

Hirdetés