2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Kiemelkedő az érdeklődés a Grabarics új üzletága iránt
Grabarics Kft.

Kiemelkedő az érdeklődés a Grabarics új üzletága iránt

magyarepitok.hu

2018.10.25. 16:44 - Antal Zsófia

Hevesi üzemében indított dekorbeton üzletágával a piaci trendeket követi az idén 25 éves vállalat.

Hirdetés

Július óta dekorbetonnal kapcsolatos szolgáltatásokat, termékeket is kínál a Grabarics Építőipari Kft. hevesi betonüzeme. A cég 2017 tavaszán vette át a hevesi vasbeton előregyártó üzem üzemeltetését, és Grabarics VasBeton (GBV) néven az alapjaitól újjászervezte a 2006-ban épült, korábban hányatott sorsú egységet.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

Megújult a termelés, az értékesítés és a termékszerkezet, valamint lecserélődött a gyár vezérkara és mérnökállománya. Az üzemben elsősorban szerkezeti elemeket gyártanak, de vektoros rajzok alapján lehetőség van a homlokzati falpanelek grafikával, díszítéssel való ellátására.

Az új üzletág műszaki vezetője Szarvák Csaba, aki lapunknak elmondta: nagyon nagy az érdeklődés a dekorbeton iránt ahhoz képest, hogy a cég 3 hónapja indította el ezt az üzletágát. Sok megkeresésük van, például iskolabővítések kapcsán, de a Szántódon épülő lakópark és az Irgalmasrendi Kórház esetében is felhasználják ezeket a termékeket.

 

 

Az érdeklődés részben a cég 25 éves múltjának és sikerrel kivitelezett nagyberuházásainak köszönhető: a megrendelők tisztában vannak vele, hogy a Grabarics Kft. mire képes. Emellett a szakember szerint a dekorbeton világa kifejezetten nagy jövő előtt áll, mind technológiai, mind üzleti értelemben, a vállalat pedig követni kívánja a piaci igényeket. Különböző burkolóelemek, egyedi megrendelésre készülő tárgyak és sorozatban gyártott termékek is készülnek majd Hevesen, a választék és a technikai lehetőségek is folyamatosan fejlődnek.

 

 

Milyen termék a dekorbeton?

Dekorbetonnak a beton azon felhasználási területeit nevezzük, ahol az anyagot kifejezetten látszó felületek kialakítására, többek között esztétikai céllal használják fel. Az ilyen, többnyire speciális technológiával készült anyagok sokféle burkolatot kiválthatnak. Felhasználástól függően helyettesíthetnek akár kerámia burkolólapokat, térkövet, stukkót vagy aszfaltot, de készülhetnek dekorbetonból különböző használati tárgyak, például bútorok, fürdőszoba-berendezés vagy szobrok, akár ékszerek is.

 

A Grabarics VasBeton hevesi üzeme.

Galéria

Iparági hírekbetonGrabarics Kft.

Hírlevél

Hirdetés