2023.09.26, Kedd

Hirdetés

Timelapse videón nézhetjük az Irgalmasrendi Kórház bővítését
grabarics.hu

Timelapse videón nézhetjük az Irgalmasrendi Kórház bővítését

magyarepitok.hu

2018.09.13. 11:49 - Antal Zsófia

A Grabarics ezer évnyi épületmaradványon átjutva alakította ki a munkagödröt, melyből az új betegápoló szárny emelkedik majd ki.

Hirdetés

Tavaly decemberben nyerte el a Grabarics Kft. a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztési projektjét: az intézmény két ütemben, az egyház saját forrásaiból újul meg és bővül. Elsőként, önálló projektben a műemléki épület meglévő, déli homlokzata és a Vidra utca között épül fel egy új betegápoló épületszárny.

Kedden a cég YouTube csatornájára töltötték fel az alábbi timelapse videót, melyen jól látható az is, hogy az építkezésen a cég tulajdonában lévő 8 tonnás SAEZ toronydaru látja el a nagytömegű anyagok mozgatását.

A Grabarics honlapján közzétett információk szerint a megvalósítás során a 70x45 méteres építési területet 15 méter mélységig kellett elhatárolni, s mivel a területen már ezer éve is éltek emberek, a gödör egészen 8 méteres mélységig tele volt a korábbi építmények maradványaival. Ahol a maradványok véget értek, ott kezdődött a talajvíz, ami 8 métertől lefelé jellemezte a területet. Lejjebb, 12 méter alatt pedig agyagmárgában kellett haladniuk, hogy stabil, száraz munkagödröt alakítsanak ki.

Grabarics Kft.kórházfejlesztésAktuálisII. kerület

Hírlevél

Hirdetés