2024.06.17, Hétfő
Új üzemmel bővíti kapacitását egy Hajdú-Bihar megyei acélszerkezetgyártó
illusztráció (fotó: Fehér Zoltán / magyarepitok.hu)

Új üzemmel bővíti kapacitását egy Hajdú-Bihar megyei acélszerkezetgyártó

MTI

2018.11.26. 11:32 - Antal Zsófia

A Ferrokov csarnokában hegesztő munkapadokat és hegesztőrobotokat helyez el, és közel 120-ra bővíti derecskei munkavállalóinak számát.

Hirdetés

1,1 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő beruházás valósul meg a Ferrokov Vas- és Fémipari Kft-nél. A kormány a nagyvállalati beruházási támogatás keretéből 441 millió forinttal segíti a fejlesztést - jelentette be Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára a cég derecskei telephelyén.

Talián Bálint ügyvezető igazgató elmondta, a kormányzati támogatás mellett fennmaradó részt önerőből, illetve hitelből fedezik. A meglévő üzem mellé egy 1800 négyzetméter alapterületű új csarnok épül, benne 40 hegesztőnek új hegesztő technológiákkal rendelkező munkapadok. Automata gépeket szereznek be, emellett hegesztőrobotokat is alkalmaznak. Az is céljuk, hogy minél több munkavállalónak tudjanak biztos megélhetést nyújtani, ezért a mostani 97 dolgozó mellé további 20 szakember felvételét tervezik Derecskéről és a szomszédos településekről.

A cég fő profilja felületkezelés, fémbevonat és acélszerkezet gyártás. A Segesd központú cégnek Derecskén kívül Keszthelyen van még telephelye, és összesen 600 embert foglalkoztat. A Ferrokov Kft. 2017-es árbevétele 6,5 milliárd forint volt, idén várhatóan eléri a 8 milliárdot.

A beruházás építése jövő év tavaszán kezdődik, a befejezés 2019 végére várható.

munkahelyekIparági híreküzemfejlesztésDerecske

Hírlevél

Hirdetés