2024.03.29, Péntek
Újrahasznosítható termékkel nyert nemzetközi díjat a PERI
PERI Kft.

Újrahasznosítható termékkel nyert nemzetközi díjat a PERI

magyarepitok.hu

2019.03.14. 14:34 - Almási Krisztina

A cég DUO terméke innovatív megoldást kínál a szerkezetépítés során, amely zajmentesen és daru nélkül használható, mindemellett teljesen újrahasznosítható anyagból készül.

Hirdetés

A PERI Kft. nyerte el DUO termékével a 2019-es BAKA Termékinnováció Díjat, amelyet a világ vezető építészeti kereskedelmi vásárán, a kétévente megrendezett BAU München kísérőrendezvényén adtak át.

A díjat az Épületfelújítók Németországi Szövetsége (BAKA) alapította 9 évvel ezelőtt, mellyel a felújítások során használt innovatív termékeket jutalmazzák. Az elismerés indoklása szerint a PERI DUO olyan kompakt zsalurendszer, amelynek elemei könnyűek, és zajmentesen használhatók akár komoly terhelés mellett és szűk térben is.


A fenntarthatóság jegyében készítették a terméket

A termék innovációjának alapja az egyedülálló kompozitszálas anyagösszetétel, és az arra épülő nagy teherbírású, könnyűszerkezetes zsalurendszer, amely megoldást nyújt minden, felújítási projektekben jellemzően előforduló szerkezetépítési, zsaluzási problémára. A kompozitszálat is tartalmazó rendszerelemek számos előnnyel bírnak:

  • jól ellenállnak a nedvességnek,
  • képesek az elektromágneses sugárzás elnyelésére,
  • nem zsugorodnak, duzzadnak vagy rozsdásodnak,
  • szálösszetételüknek köszönhetően alkalmazásuk hosszútávon is fenntartható.

Fontos fenntarthatósági tényező, hogy a PERI DUO előállítása során nem keletkezik hulladék, és mivel elemei 100%-ban újrahasznosítható anyagból készülnek, sohasem végzik hulladéklerakókban vagy hulladékégetőben.

 

A képre kattintva galéria nyílik meg!

Zajmentesen és könnyedén használható a PERI DUO

A felújítási munkálatok legtöbbször városi vagy lakókörnyezetben zajlanak, ahol a zsalurendszer összeszerelésénél fontos szempont az építési zaj kiküszöbölése. A szűk, térben behatárolt terek megkövetelik az olyan zsaluzási megoldásokat, amelynek elemei elég könnyűek ahhoz, hogy kézzel is mozgathatók, könnyedén és gyorsan szerelhetők legyenek, hiszen daru alkalmazására nincs lehetőség.

A PERI DUO alapok, födémek, falak, gerendák és pillérek zsaluzására egyaránt alkalmas, egyetlen eleme sem nehezebb, mint 25 kg, a rendszeren belül pedig az elemek, a csatlakozó alkatrészek és a csatlakozások száma a lehető legminimálisabb.

Galéria

Iparági hírekinnovációfenntarthatóságPeri Kft.zsaluzatállványzat

Hírlevél

Hirdetés