2024.04.19, Péntek
A Pomgrad Magyarország közvetlen közelében fejleszt vasútvonalat
Demokracija

A Pomgrad Magyarország közvetlen közelében fejleszt vasútvonalat

Building Connections Médiaszövetség / Demokracija

2019.06.12. 14:07

A Pesnica-Šentilj vasúti szakasz projektjével megnő a vasúti kapacitás és modernizálják a vonalat.

Egyre több olyan projekt indul el Közép-Európában, melyek a gazdasági növekedést és a modernizációt fejlesztik. A Pomgrad, Szlovénia egyik piacvezető építőipari vállalata egy ilyen projektben jelenleg is azon dolgozik, hogy a magyar határ közelében futó Pesnica-Šentilj vasúti beruházás kivitelezése minél gyorsabban megvalósulhasson.

 

160 munkás és 79 munkagép

A Pomgrad 2018 augusztusában kezdte meg a munkát a fejlesztésen, melyet várhatóan idén augusztusban be is fejeznek. A vállalat összesen 600 embert alkalmaz, akik közül az építkezés legidőintenzívebb részét kitevő időszakban 160-an vettek részt a munkálatokban. A cég munkásainak egyharmada mellett 79 különböző munkagépet is felvonultatott a munkaterületre.

 

 

A minőség az építkezés kulcstényezője

A projekt már említett, legjelentősebb része egy 50 napos teljes forgalomkorlátozás mellett zajlott le. Mivel a munkálatok mértéke nagyon nagy volt az 50 napos határidőhöz viszonyítva, szükség volt arra, hogy már a kivitelezés megkezdése előtt a helyszínre szállítsák a szükséges alapanyagokat, munkagépeket és munkavállalókat. A Pomgrad így tudta megoldani, hogy a részprojekt a lehető legprofesszionálisabban, illetve magas minőségben valósuljon meg, megfelelve a cég működési alapvetéseinek.

 

A Pomgrad saját akadémiát is működtet

A munkálatokat a vonallezárás teljes ideje alatt 24 órás munkanapokkal végezték el. A feladat elvégzéséhez a vállalat által működtetett Pomgrad Akadémián képzett szakemberek járultak hozzá, akik ismerik szakterületeik legújabb innovációit. A cég felsőoktatási intézményében a munkavállalók elméleti és gyakorlati képzését is támogatják.

 

Egyre nagyobb nyomot hagy maga mögött a Pomgrad

 

A Pomgrad egyiik magasépítési projektje.

A Pomgrad-csoport az építőipar változatos területein dolgozik.  Foglalkoznak közlekedési és vízgazdálkodási infrastruktúra-fejlesztések; magasépítkezések; illetve általános és geotechnikai mérnöki projektek kivitelezésével is. A cég portfóliójában többek között megtalálható

  • a Belatinc-Lendva autópálya,
  • a maribori drávai vízierőmű (DEM) irodaépülete,
  • a lendvai városnéző torony,
  • a ljubjanai Bauhaus bevásárlóközpont,
  • benzinkút,
  • svédországi lakóházprojekt,
  • hotelépítkezés a Plitvickei tavak vidékén,
  • illetve a Dráva-medencéjében végzett ivóvízminőség-javító program is.

A Pomgrad kiterjedt építőipari tapasztalatát, valamint szlovén és nemzetközi projektekben szerzett kooperációs tapasztalatait felhasználva vezeti a szlovén építőipari piacot. A vállalat jelenleg is dolgozik tevékenységének bővítésén a közép-európai térségekben és Adria környékén.

 

A vállalat által épített autópálya.

A cikk a Building Connections Médiaszövetség keretein belül jelent meg.

Iparági hírekPomgradSzlovéniavasútfejlesztés