2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Kiderült, ki építi fel Tatabánya 6000 férőhelyes sportcsarnokát
Látványtervek: Schmidt Csaba polgármester Facebook-oldala

Kiderült, ki építi fel Tatabánya 6000 férőhelyes sportcsarnokát

magyarepitok.hu

2019.09.27. 08:01 - Hegedűs Gergely

A 3500 üléses fix lelátó mellett 2500 szurkoló számára elegendő mobil lelátó is épül.

Hirdetés

A TED-en közzétették a tatabányai multifunkciós sportcsarnok közbeszerzésének az eredményét. A 6000 férőhelyes létesítményt a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., valamint az Építő és Épületkarbantartó Zrt. tervezi és kivitelezi nettó 18,55 milliárd forintos szerződéses értéken.


Az utánpótlás számára is épül

A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) kiírása szerint nemzetközi- és világversenyek megtartására és azok televíziós közvetítésére alkalmas multifunkcionális sportcsarnok jön létre. A létesítmény ugyanakkor a kézilabda utánpótlás és felnőtt sportolói számára a mindennapi felkészüléshez is otthont teremt.

A csarnok több sportágat is kiszolgál majd, a forrasradio.hu korábbi cikke szerint egy 12 pástot magába foglaló vívóterem is lesz benne.


Íves tetőt kap az új aréna

A hirdetményből kiderül, a hasznos alapterület összesen: 19 ezer négyzetméter lesz. A projektben egy a homlokzati részfelületekre is leforduló keményhéjalású íves felületű tetőfedést kell kivitelezni, összesen 16 ezer négyzetméterrel.

A lelátók befogadóképessége így alakul:

  • teleszkópos mobil letátók: 2500 ülés
  • fix vasbeton lelátók: 3543 ülés (amiből 454 VIP ülés, és 100 sajtó ülés asztallal kialakítva).


Több hasonló projekt is beindul

A 2022-es magyar-szlovák rendezésű kézilabda-Eb előkészítéseként számos sportcsarnokfejlesztést tervez a kormány. A Market Zrt. kivitelezésében épülő 20 ezres budapesti csarnokról itt írtunk legutóbb. Emellett a korábbi sajtóhírek szerint Szegeden nyolcezer férőhelyes csarnok épül, a Veszprém Arénát nyolcezer fősre bővítik, és fejlesztik a debreceni Főnix-csarnokot. A tatabányai hatezres csarnok a kézilabda-Eb tartalékhelyszíneként szerepelt a korábbi hírekben.

Iparági hírekTatabányaÉpkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.sportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés