2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Nívódíjat nyert az ország egyik legnagyobb ipari beruházása
Fotók: Nagy Zsuzsanna / magyarepitok.hu

Nívódíjat nyert az ország egyik legnagyobb ipari beruházása

magyarepitok.hu

2019.10.01. 12:52 - Gyöngyösi Klaudia

A Market által felépített gyárban személyautó-, teherautó- és buszabroncsokat termel európai és nyugat-ázsiai piacokra az Apollo Tyres.

Hirdetés

Ahogy azt korábban már megírtuk, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) budapesti évzáró ünnepségén kihirdették az Építőipari Nívódíj és a Lechner Ödön Díj 2018-as nyerteseit. A díjazottak között szerepelt az Apollo Tyres 2017-ben átadott zöldmezős gyára is, ami közel 155 milliárd forintból valósult meg, a Market Építő Zrt. kivitelezésében.

A képre kattintva galéria nyílik!

A gumiabroncsgyár mintegy 70 hektár nagyságú területen közvetlenül az M3 autópálya mellett Gyöngyöshalász külterületén, a lakóépületektől távol épült fel. Az indiai beruházás évente 5,5 millió személyautó és kisteherjármű, valamint 675 ezer busz és tehergépjármű abroncs gyártókapacitással rendelkezik.

 

Napjaink legmodernebb technológiáját használták

A ma ismert legfejlettebb technológiát alkalmazták az üzemi épületekben, mely rendkívüli feladatok elé állította a tervezőket és a kivitelezőket is, akik eleget téve a követelményeknek, tartották a határidőket. Ezekkel együtt megépültek a szükséges gépészeti, adminisztrációs, valamint a szociális létesítmények, út és közműcsatlakozások gépkocsi parkolók.

A különleges technológiai, tűz és vegyvédelmi követelmények szerint kialakított gyár a funkciók szerint 5 belső tömbből áll, a homlokzatok kialakításával egységes képet mutat, alkalmazva az Apollo szürke, narancssárga és lila színeit. Rendkívüli teljesítmény volt ez az óriás beruházás ilyen minőségben, ilyen rövid idő alatt.

A díjra pályázni a legalább nettó 100 millió forint értékű, az idei évet megelőző év végéig használatbavételi engedélyt kapott létesítménnyel lehetett.

Az ünnepi eseményen Bálint Péter szólalt fel, az alvállalkozók képviseletében : „Abszolút kiemelném az alvállalkozók és a generálkivitelező munkáját.” Szavaiból kiderült: minden résztvevőnek egy hatalmas érdem volt részt venni a projektben, mivel kiemelkedő méretű beruházásról volt szó. Hozzátette: „A generálkivitelező szakmai háttere és tudása nélkül ebben a formában, minőségben és határidőre nem tudtuk volna végig csinálni.”

A gyöngyöshalászi gyár építkezését az alábbi cégek valósították meg:

  • Építtető: Apollo Tyres Hungary Kft. (Budapest)
  • Tervező: CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. (Budapest)
  • Generálkivitelező: Market Építő Zrt. (Budapest)
  • Lebonyolító: CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt.
  • Alvállalkozó: Metál Hungária Holding Zrt. (Szombathely)
  • Alvállalkozó: Hírös-Róna Zrt. (Kecskemét)
  • Alvállalkozó: FERROBETON Zrt. (Dunaújváros)

Galéria

Iparági hírekMarket Építő Zrt.nívódíjakÉpítőipari NívódíjGyöngyöshalász

Hírlevél

Hirdetés