2024.03.29, Péntek
Konferencia, ahol mindenki a padlót nézte
Fotók: Mapei Kft.

Konferencia, ahol mindenki a padlót nézte

magyarepitok.hu, Mapei Kft.

2019.12.13. 11:18 - Gyöngyösi Klaudia

A Mapei Kft. szervezésében idén életre hívott szakmai fórumon sok egyéb mellett a fugamentes ipari padlókról, a modern élelmiszeripari megoldásokról és a dizájn padlókról is hallhattak előadást az érdeklődők.

Hirdetés

Csütörtökön került megrendezésre a Floor Expo, a dekor és ipari padlóburkolatok újdonságait bemutató konferencia, melyről már korában beszámoltunk. A résztvevő mintegy kétszáz tervező és kivitelező szakember Magyarországon még kevéssé elterjedt műszaki megoldásokat ismerhetett meg.

A képre kattintva galéria nyílik!

„A technikai megoldások és a design terén is számos olyan technológia van, mely külföldön széles körben elterjedt, de itthon még alig ismert. Ezeket szerettük volna bemutatni a szakmának, ezzel gazdagítva a hazai építési kultúrát” – mondta Szautner Csaba a Mapei Kft. kereskedelmi vezetője, a rendezvény megálmodója.

„Azt kell mondjam, hogy elégedett vagyok a rendezvénnyel. Mintegy kétszáz tervező és kivitelező szakember volt jelen, ami különösen így az év végén, egy réteg termékkörben nagyon szép szám és mindenképp sikerként könyveljük el” – nyilatkozta lapunknak Szautner Csaba.

A Mapei-t szakmai körökben is még mindig hideg és melegburkolati segédanyaggyártóként könyvelik el, annak ellenére, hogy még nagyon sok megoldásunk és termékvonalunk van, amiben szakértőnek mondhatom magunkat, ilyen például az ipari padló is” – fejtette ki.

Illusztráció - Mapei által kivitelezett gyönki tornaterem - Fotó: Bernát Benjámin

 

Ezért is különösen nagy öröm számomra és jó érzéssel töltött el, hogy azt láttam, hogy a munkatársaink szakmai szempontból is teljes mértékben felkészültek voltak és remek előadásokat tartottak. Ez a jövőre vonatkozóan is egy iránymutatást jelent számunkra, hogy azokat a témaköröket, amikben mindenképp szeretnénk felhívni a szakma és az emberek figyelmét, azokat hasonló eseményekkel fogjuk bemutatni. Ilyen például: a vízszigetelés, a homlokzat- és épületfelújítás, a szerkezetfelújítás- és megerősítés témaköre is” – fejtette ki a jövőbeli terveket Szautner Csaba.

A Mapei Kft. szervezésében idén életre hívott szakmai fórumon a fugamentes ipari padlókról, a modern élelmiszeripari megoldásokról, dizájn padlókról, valamint sport- és köztéri burkolatokról voltak hallhatók előadások. A rendezvényt kiállítás kísérte, ahol a látogatók megismerhették a bemutatott megoldásokat, valamint válaszokat kaphattak a legújabb ipari padlótrendek kivitelezésének kritikus kérdéseire. A jelenlévő szakemberek támogatást nyújtottak a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át egészen a jövőbeli karbantartási munkákig.

 

1000 négyzetméter beton fuga és betonacél nélkül

A konferencián bemutatásra kerültek azok az esztétikus megjelenésű, kis karbantartási igényű „fuga mentes” ipari padló megoldások, melyek révén akár 1000 négyzetméter egybefüggő nagytáblás betonfelületek készülhetnek. A fugamentes felületet kialakítását az innovatív zsugorodáskompenzáló betonadalékszerek alkalmazása teszi lehetővé, melyek alkalmazása még nem terjedt el széles körben hazánkban.

Galéria

Iparági hírekMapei Kft.kiállításBudapestburkolatkonferencia

Hírlevél

Hirdetés