2024.04.26, Péntek

Hirdetés

A dolgozók egészsége az első a Híd-csoportnál a koronavírus idején
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A dolgozók egészsége az első a Híd-csoportnál a koronavírus idején

magyarepitok.hu

2020.04.20. 08:30 - Szabó Ákos

A munkálatok is jól haladnak a folyamatos tervezésnek, a munkavállalói hozzáadott értéknek és együttműködésnek köszönhetően.

Hirdetés

Saját, belső operatív törzset hozott létre már mintegy 6 hete az A-Híd Zrt.-t és a Hídépítő Zrt.-t is magába foglaló Híd-csoport. „A cél az, hogy minél jobban meg tudjuk őrizni munkavállalóink egészségét, illetve biztosítani tudjuk a kivitelezések folyamatos haladását” – tájékoztatta lapunkat Mufics Anikó HR vezető.

 

A járvány folyamatos követése, a helyzet kezelése a kulcs

A magyar hídépítés 70 éves, több nehéz időszakot is átvészelve jól működő óriása, a folyamatos egyeztetések által rugalmasan alkalmazkodik a helyzethez.

„Egyik első lépésünk volt, hogy még március elején létrehoztuk a vezetőségben azt a csoportot, mely rendszeresen találkozott – most már videomeetingezik – ,szakmai anyagokat véleményez, döntéseket készít elő. A folyamatot Sal László vezérigazgató személyesen irányítja és koordinálja.”

– mondja el a vezető.

„Veszélyhelyzet idején a cég legfontosabb célja a munkavállalók egészségének megőrzése: ezt több szinten közelítettük és közelítjük meg. Ehhez az kell, hogy folyamatosan kövessük a járványügyi helyzet alakulását, beépítsük az egészségügyi szervek, hatóságok ajánlásait a napi munkavégzési folyamatokba, és a helyzet ismeretében mindig a megfelelő intézkedéseket hozzuk meg.” – fejti ki a HR-vezető.

 

A kétoldalú kommunikáció kifejezetten fontos

Így már március elején járványügyi, egészségügyi, munkavédelmi és munkajogi tájékoztatót kaptak a kollégák a Híd-csoportnál. Az otthoni munkavégzés biztosításán át, az ügyeleti rend kialakításáig, a járványügyi helyzetben követendő, munkaterületi eljárásrend kiadásáig, a megfelelő védőeszközök biztosításán át, minden eszközt bevet a cégcsalád– mutat rá Mufics Anikó.

 

 

Kiemeli: a Híd-csoportnak nagyon fontos a kétoldalú kommunikáció minden munkatárssal: nem csupán rendszeres hírekkel, hanem folyamatos rendelkezésre állással, a kérdések megválaszolásával is erősíteni akarják a biztonságot a munkahelyen. A munkavállalók észrevételeit, javaslatait a döntéshozás során figyelembe veszik és beépítik azokat a folyamatokba.

„Minden részletet figyelembe akarunk venni: többek között képes információs táblákat helyeztünk ki a helyes kézmosásra, és a tünetészlelés esetére vonatkozó teendőkről, a lifthasználati szabályokról, továbbá napi többszöri fertőtlenítő takarítást rendeltünk el.” Az alvállalkozóinkat is tájékoztattuk a munkavédelmi, egészségügyi tudnivalókról, és a követendő eljárásrendekről.

 

A home office-hoz szükséges know-how és eszközök már megvoltak

Ez utóbbi annak ellenére, hogy a járványhelyzetre tekintettel, a lehető legkevesebb ember van fizikailag jelen a Karikás Frigyes utcai központi épületben, illetve a projektirodákon. „Március közepén elrendeltük a home office-t a lehető legteljesebb körben, ezen felül kiemelt figyelmet fordítunk a járványügyi szempontból kockázati csoportba tartozó munkavállalóinkra .” – mondja el a HR vezető.  

Hozzáteszi: a korábbi digitális fejlesztéseknek köszönhetően nem jelentett külön problémát – mint amiről a sajtóban olvasni lehetett – az, hogy sok új notebookot, más eszközt kellett volna beszerezni.

„A munkavállalóink pozitív hozzáállásának, együttműködésének köszönhetően, az otthoni munkavégzésre történő átállás szinte zökkenőmentesen zajlott, annak ellenére, hogy egyik napról a másikra kellett alkalmazkodni a megváltozott munkavégzési körülményekhez . A személyes találkozók számát minimalizáltuk, konkrétan engedélyhez kötöttük őket.”

 

Folyamatos az utánpótlás a védőeszközökből

A védőeszközök beszerzését is teljes erőbedobással intézte a Híd-csoport, még a nehéz piaci körülmények idején is sikerrel. „Nem csak online rendelésekről van szó, utánamentünk személyesen a lehetőségeknek.”

 

Fotó: Híd-csoport

Így számos védőeszközt oszthattak ki, a cégcsaládot lefedve: maszk, antivirális folyékony szappan, antivirális kézfertőtlenítő, gumikesztyű, nedves törlőkendő, c-vitamin is van a csomagban. Ezek utánpótlása folyamatosan zajlik és biztosított

– fejti ki végül Mufics Anikó.

A vezető szakember egyben azt is hangsúlyozza: minden intézkedés folyamatos, illetve, ha szükséges újakat is bevezetnek.

 

Szerte az országban zajlanak a kivitelezések

 

 

Így a munka is folyamatosan tud haladni az összes projekten. A Híd-csoport alkalmazottai szerte az országban dolgoznak műtárgyakon, de a név ellenére nem csak hidakon, hanem magasépítésen, mélyépítésen is. Többek között a már a Duna két oldalát is összekötő új komáromi híd generálkivitelezői konzorciumát is vezetik.

A cég tájékoztat: a munka mindenhol tovább zajlik, ahol bármilyen kisebb fennakadás előfordult, azt átcsoportosításokkal meg tudták és jelenleg is meg tudják oldani.

Szabó Ákos

Iparági hírekA-Híd Zrt.Hídépítő Zrt.hídépítésútépítésmélyépítésmagasépítésinterjúkoronavírus

Hírlevél

Hirdetés