2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Továbbra sem hagy fel a jótékony cselekedetekkel a Mapei
Fotók: Mapei Kft.

Továbbra sem hagy fel a jótékony cselekedetekkel a Mapei

magyarepitok.hu

2020.05.25. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

Az ügyvezető azt is kiemelte, hogy a mai napig az építési szakemberek nyugodt szívvel fordulhatnak a Mapei Kft.-hez, ha maszkra, vagy kesztyűre lenne szükségük.

Hirdetés

A Mapei Kft. az enyhítések mellet is szigorúan betartja az óvintézkedéseket és nem hagytak fel a védőfelszerelések adományozásával. Lapunk Markovich Bélával, a Mapei Kft. ügyvezetőjével beszélgetett a kialakult helyzetről.

„Úgy gondolom nagyon nagy szerencséje volt az ágazatnak, hogy az a sok intézkedés, ami rengeteg helyre begyűrűzött és különböző területeket leállított, az építőiparra csak enyhe hatással volt” – mondta Markovich Béla. A kezdeti szállítási nehézségeken kívül minden rendben volt” – tette hozzá az ügyvezető.

Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője

 

Normalizálódott az építőanyag-felvásárlás

A koronavírus-járvány ellenére jelentősen nőtt a Mapei Kft. forgalma az első negyedévben. Az év első három hónapjában 5,5 milliárd forint belföldi nettó forgalmat ért el a vállalat, ami 36,8%-kal haladja meg a tavalyi év azonos időszakának eredményeit. A vállalat szerint a forgalom növekedéséhez részben a korlátozó intézkedések miatti építőanyag-felvásárlási láz is hozzájárult.

„Március tájékán – csakúgy, mint az élelmiszereknél - sokan féltek, hogy a koronavírus miatt tartós áruhiány lesz az építőiparban, ami felvásárlási lázat indított el a kivitelezők körében. Ez okozott nehézségeket az áruellátásban. Szerencsére mivel a pánik gyorsan megszűnt, és a kivitelezők látják, hogy szükségtelen építőanyagot bespájzolni, az áprilisi hónapunk a tervezett számokat produkálta” – avatott be a részletekbe Markovich Béla.

„Vidéki helyszínekről viszont azt az információt kaptam, hogy nem csökkent a vásárlás. Ez nagy valószínűséggel azért történt, mert mindenki kihasználta az otthon töltött időt és megcsinálta a ház körül, amire eddig nem volt ideje” – tette hozzá az ügyvezető.

 

Célba ért a Mapei üzenete

Egy korábbi, március végén készített kutatás még azt mutatta, hogy szakemberek 60%-a nem visel szájmaszkot az építési területen. Ezért a Mapei Kft. 7500 darab FFP2-szintű szájmaszkot biztosított a szakemberek számára, hogy segítse a védekezést és felhívja a figyelmet a maszkviselés fontosságára.

„A korábbi helyzet teljesen megváltozott. Most már, amikor a mi embereink kimennek egy beruházás területére megkövetelik a többiektől is a maszk viselését, és az óvintézkedések betartását. Úgy érzem kezd átmenni az üzenetünk, hogy nemcsak azért kell védekezni, hogy ők ne betegedjenek meg hanem hogy mást ne betegítsenek meg. Nagyon sok olyan posztot láttam, ahogy kirakták a kollégák, hogy védekeznek és viselik az általunk ajándékba adott védőfelszerelést. Természetesen az alkalmazottjainkon kívül az egész családjukat elláttuk az FFP2-szintű szájmaszkokkal és egyéb eszközökkel” – fejezte ki örömét Markovich Béla.

„Amikor ez egész elindult mi a lehető legkedvezőbb áron beszereztünk rengeteg védőfelszerelést és ezeket most egy webshopon keresztül felajánljuk a kivitelezőknek, hogy mindenki hozzá tudjon jutni” – mesélte az ügyvezető.

 

A szakemberek mellett a piacot is segítette a vállalat

A Mapei szaktanácsadói a vészhelyzet közepén sem álltak le. A vállalat egyik legfontosabb küldetése, hogy minden tudásával segítse az építőket. Az ügyvezető szavaiból pedig az is kiderült, hogy természetesen ebbe az is beletartozik, hogy ilyen helyzetben sem hátrálhatnak meg.

„Ott kell lennünk segíteni, hogy a legjobban sikerüljenek az épületek. Nem is hátráltunk meg és mentünk amikor csak szükség volt ránk” – emelte ki Markovich Béla.

Ezen kívül 2000 szájmaszkot adományozott a védekezés frontvonalában dolgozó mentősöknek a vállalat.

A mentősök mellett, a Mapei-nek otthont adó települések, Budaörs és Sóskút önkormányzatai, valamint a térséget ellátó gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ számára is adományozott szájmaszkot a cégcsoport.

„Mindezzel szeretnénk kifejezni mindannyiunk háláját az áldozatos munkáért, amit a védekezésben részt vevők, és a térség egészségügyi és közigazgatási dolgozói végeznek”- mondta az ügyvezető.

Az ügyvezető továbbá azt is kiemelte, hogy az építési szakemberek közül mai napig bárki nyugodt szívvel fordulhat a Mapei-hez, ha maszkra, vagy kesztyűre lenne szükségük.

 

A múltban elindított programok hamarosan folytatódhatnak

„Amint a gyerekek mehetnek újra tanulni az iskolába, folytatjuk a szakiskolások képzését és támogatását – mesélt a terveiről az ügyvezető. „Ide tartozik például az a programunk, ami arról szól, hogy mosdókat újíthatnak fel a szakiskolás diákok. Az összes olyan kezdeményezést, amit elkezdtünk még nagyobb lendülettel fogjuk folytatni, amint erre lehetőségünk lesz” – tette hozzá.

„Mind ezek mellett őszre azt tervezzük, hogy regionális szakembertalálkozókat szervezünk. Nagyon remélem, hogy azok akkor már gond nélkül megvalósulhatnak” – zárta gondolatait Markovich Béla.

Iparági hírekMapei Kft.építőiparépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés