2024.03.19, Kedd
Új lehetőség a kkv-knak az ingatlanpiacon bérlőből tulajdonossá válni
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Új lehetőség a kkv-knak az ingatlanpiacon bérlőből tulajdonossá válni

magyarepitok.hu

2020.05.26. 11:25 - Szabó Ákos

Az Indotek Group több mint 60 ingatlant kínál megvételre országszerte az NHP Hajrá program által lehetővé tett kedvezményes konstrukcióban.

Hirdetés

A hazai ingatlanpiac újbóli felpörgetését is segítheti az Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett NHP Hajrá! program, amelynek keretében a mikro-, kis- és középvállalkozások ingatlanok vásárlására is fordíthatják a hitelösszeget. A széles felhasználhatóságból adódóan a konstrukció az ingatlanpiac különböző szektoraiban tapasztalható gazdasági visszaesés kiegyenlítésére is hatékony eszköz lehet: a vállalkozások akár ingatlanok vásárlására is fordíthatják a felvett hitelösszeget, ezzel átlépve a bérlői státuszból tulajdonosiba, hiteltörlesztéssé konvertálva a bérleti díjat.

 

Szerte az országban árulnak irodákat és raktárközpontokat

A magyar piac meghatározó szereplője, az Indotek Group az új gazdaságélénkítő programmal összhangban kínál értékesítésre elsősorban irodákat, illetve logisztikai létesítményeket: a vásárlók  az NHP Hajrá! kedvezményes feltételeit vehetik igénybe.

A csoport közleményéből kiderül: Magyarország 50 különböző helyszínén, számos régióban juthatnak ingatlanhoz így az érdeklődők. Az értékesítésből befolyt összeget az Indotek Group az ingatlanpiacon jelenleg kedvező akvizíciós célpontok megvásárlására, illetve fejlesztési projektjeinek támogatására kívánja fordítani.

A hitelkeretet igénybe vevő cégeknek a relatíve alacsony, fix kamatozásból és a hosszú lejáratból adódóan növekedhet a pénzügyi stabilitása a saját tulajdon számos más előnye mellett.

A program ebből következően az ingatlanpiacra is élénkítő hatással lehet, hiszen a kereslet növekedésével az értékesítésre kínált ingatlanok száma is ugrásszerűen megnőhet.

 

Miért előnyős ingatlanvásárlásra az NHP Hajrá?
A Magyar Nemzeti Bank által első alkalommal 2013-ban életre hívott Növekedési Hitelprogram hamar meghatározóvá vált a magyarországi kis- és középvállalkozások finanszírozási piacán. A program legújabb, „Hajrá!” utótagot kapott elemének keretein belül az MNB összesen 1500 milliárd forintnyi forrást bocsát a vállalkozások rendelkezésére. A konstrukció részletei rendkívül kedvezőek: a hitelfelvevők maximum 2,5 százalékos, fix kamat mellett juthatnak 1 millió forinttól egészen 20 milliárd forintig terjedő összeghez, mindössze 2 hetet igénybe vevő hitelbírálati folyamat kíséretében. A jegybank emellett jelentősen bővítette a hitel lehetséges felhasználási körét, ezzel még inkább kitárva a kezdeményezés kapuit.

 

„Az Indotek Group üdvözli a Növekedési Hitelprogram legújabb konstrukcióját, mivel a kezdeményezés egyéb stimulátorok bevonása mellett hatékony eszköze lehet a gazdaság, azon belül is az ingatlanpiac újbóli fellendítésének. Jó lehetőség ez a KKV szektornak, áttételesen az ingatlanpiacnak, és ezáltal természetesen az ingatlanfejlesztőknek is. A jelenlegi, rendkívüli időkben a gazdaság minden szegmensének és szereplőjének keresnie kell az olyan kedvező lehetőségeket, mint az NHP Hajrá! program – a mi esetünkben a konstrukcióval a vevő és az eladó is jól jár.” – mondta el Kovács András, az Indotek Group értékesítési igazgatója.

Iparági hírekIndotek Groupiparági elemzésingatlanárakirodalogisztikai központ

Hírlevél

Hirdetés