2024.04.20, Szombat
Mintegy 150 kiállítóval nyílt meg idén a CONSTRUMA
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok

Mintegy 150 kiállítóval nyílt meg idén a CONSTRUMA

magyarepitok.hu

2020.10.07. 18:27 - Kalácska-Nagy Nóra

A tavasszal elmaradt CONSTRUMA építőipari és otthonteremtési szakkiállítás szerdától várja látogatóit. A kivitelező KÉSZ Csoportnak köszönhetően a Hungexpo nagyszabású fejlesztésébe is betekintést nyernek az érdeklődők, a cégcsoport az esemény főtámogatója is egyben.

Hirdetés

Szigorú egészségvédelmi protokoll betartása mellett kereshetik fel az érdeklődők a számos hazai és nemzetközi építőipari gyártót és forgalmazót felvonultató CONSTRUMA kiállításcsokrot a HUNGEXPO-n október 7. és 11. között.

A szerdai megnyitón beszédet mondott dr. Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára, valamint Ganczer Gábor, a HUNGEXPO Zrt. vezérigazgatója.


Az üzleti életnek a járványhelyzet ellenére is működnie kell

„A kihívások újak, de a hitünk az élő rendezvényekben nem változott” – nyitotta meg beszédét a vezérigazgató. Az üzleti életnek és a gazdaságnak a járványhelyzet ellenére is működnie kell. Az, hogy ez a kiállítás megnyílt, bizonyítja, hogy sokan hisznek ebben – tette hozzá.

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok

Az idei rendezvény újdonsága, hogy a szélesebb látógatói kör elérése érdekében virtuális kiállítással bővült, amelynek segítségével az érdeklődők a HUNGEXPO honlapján keresztül elérhetik a kiállítókat, emellett több szakmai programot és kerekasztal-beszélgetést is kínálnak. Ganczer Gábor egyúttal megköszönte a KÉSZ Csoport hónapokig tartó munkáját, amivel hozzájárult az esemény sikerességéhez.

A Hungexpo revitalizációs programját kivitelező vállalat közreműködésével a beruházást bemutató, vezetett túrákra indulhatnak az érdeklődők a kiállítás ideje alatt.


Egyre több közbeszerzés születik

Az egész építőipar a kilábalás útjára lépett a koronavírus okozta válság után – hangzott el dr. Boros Anita államtitkártól. Az építőipar termelékenysége 2017 óta folyamatosan bővült, 2019 pedig a rekordok éve volt.

„Az ágazat a 2019-es 5,5 százalékos GDP-növekedéshez 1 százalékponttal járult hozzá, ez egy rendkívüli teljesítmény az építőipar részéről, ezt szeretnénk hosszú távon elérni”

– tette hozzá.

 

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése ezt a folyamatot törte meg. Kiemelte, a járvány belföldi megjelenésére reagálva a kormány gyorsan lépett, és a magyar gazdaság további fejlődése érdekében kidolgozták a gazdaságvédelmi akciótervet, amely egyebek mellett a beruházások ösztönzését, és a munkahelyek megtartását is célozta. Rámutatott, ennek köszönhető, hogy az építőiparban júniusban már a javulás jelei mutatkoztak.

Boros Anita beszélt a nemzeti fenntartható építésgazdasági startégiáról, amelyben fontos célkitűzésük, hogy

Magyarországon legyen a legegyszerűbb és legkönnyebb építeni, hogy Magyarország ebből a szempontból is vonzóvá váljon a befektetők számára.

Az államtitkár üdvözölte a kiállítás létrejöttét, majd hozzátette: a teljes ágazat fejlődése csak akkor valósulhat meg, ha a kapcsolódó ágazatok és a különböző szinergiák kiaknázásra és kihasználásra kerülnek.

A közbeszerzések kapcsán hangsúlyozta: a szeptemberi építési beruházási adatok sokkal kedvezőbbek, mint augusztusban voltak, noha darabszám tekintetben még elmaradnak a tavalyitól. Múlt szeptemberben 216 milliárd, most pedig 182,9 milliárd forintos értékben indultak meg közbeszerzési eljárások.

 


Elismerték a legjobbakat

A megnyitón Horváth Sándor, a zsűri elnöke gratulált a nyerteseknek, majd átadták a CONSTRUMA-díjakat, amellyel a kiállítás szervezői a tavaszi pályázaton részt vett legjobb innovatív termékeket ismerték el. A CONSTRUMA-díj 2020 idei nyertesei:

  • BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. - BACHL Extrapor HL
  • Horizont Global Kft. – Fészekház
  • Internorm Ablak Kft. - Internorm KF520 műanyag – műanyag/alumínium ablak
  • Nilan Légtechnika Kft. – Nilan Combi S 302 Polar Top
  • Solar Hero Innovációs és Megújuló-energia Zrt. - Új generációs cella-optimalizált napelem modul

Galéria

Iparági hírekKÉSZ CsoportConstrumaBudapestkiállításépítőipar

Hírlevél

Hirdetés