2024.04.20, Szombat
A legfelkapottabb logisztikai régióban építi fel a Waberer’s új központját a Bayer Construct
Illusztráció - magyarepitok.hu

A legfelkapottabb logisztikai régióban építi fel a Waberer’s új központját a Bayer Construct

magyarepitok.hu

2023.02.14. 14:37 - Hegedűs Gergely

A komplexum a legmodernebb műszaki és környezetvédelmi megoldások alkalmazásával épül, és várhatóan 2024 első negyedévében készül el.

Hirdetés

Ecseren építi fel új innovatív logisztikai központját a Waberer’s International Nyrt. – derült ki a logisztikai szolgáltató vállalat közleményéből. A 47 ezer négyzetméteres raktárkomplexumot a Bayer Construct Építőipari Zrt. kivitelezi egy 135 ezer négyzetméteres telken.

A kivitelezés a hetekben indul, miután Waberer’s megkötötte a szerződést a gyártástól az üzemeltetésig az építőipar teljes spektrumát lefedő vállalattal. A központ a legmodernebb műszaki és környezetvédelmi megoldások alkalmazásával épül, és várhatóan 2024 első negyedévében készül el.


A veszélyes áruk kezelése is lehetővé válik

A közlemény hangsúlyozta, az épülő ecseri logisztikai központ stratégiai lokációban, az M0-ás körgyűrű mellett, a repülőtérhez közel helyezkedik el, mely régió az egyik legkeresettebb a Magyarországon tevékenykedő kereskedelmi vállalatok között.

Az új központtal nem csupán a raktározási kapacitás növekszik, hanem speciális szolgáltatásokat is kínál majd a hazai piacvezető komplex logisztikai szolgáltató. Így többek között veszélyes áruk kezelésére, valamint e-commerce partnerek automatizált kiszolgálására is lehetőség nyílik.

A komplexum a BREEAM Good minősítésnek megfelelve több zöld és energiahatékony megoldást is alkalmaz. Naperőműpark biztosítja az energiaellátást, továbbá a központ már az átadás időpontjában is alkalmas lesz alternatív, elektromos hajtásláncú járművek fogadására és töltésére.


Közel 3000 tehergépjárműből álló flottát működtet a társaság

A Waberer’s a komplexumot meglévő és folyamatosan bővülő ügyfélköre növekvő igényeinek kiszolgálása céljából építi. A közleményben Barna Zsolt, a Waberer’s vezérigazgatója az ecseri komplexum megépítését komoly mérföldkőként írta le a regionális logisztikai szegmens életében.

Hozzátette, a beruházással kiépül a cégcsoport M0-ás körgyűrű melletti raktárhálózata Páty, a Dunaharaszti mellett fekvő Budapesti Intermodális Logisztikai Központ (BILK), illetve Ecser lokációkban. „Mindez lehetővé teszi a Waberer’s országos és budapesti disztribúciós és raktározási rendszerének optimalizálását, ezáltal növeli az ügyfelek versenyképességét."

A beruházáshoz szükséges 18 milliárd forintot a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett társaság nagyobb részt a tavaly kibocsátott 111 millió euró kibocsátási értékű kötvényből, kisebb részt pedig a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól kapott beruházási támogatásból teremti elő.

A közlemény szerint a 75 éves tapasztalattal rendelkező vállalat 2800 tehergépjárműből álló modern flottát üzemeltet, és több mint 250 ezer négyzetméter korszerű raktárt kezel, ezzel a régió legnagyobb logisztikai kapacitása felett diszponál.

Mi épül?Bayer Construct Zrt.logisztikacsarnoképítésáruszállítás

Hírlevél

Hirdetés