2024.03.19, Kedd
A köztársasági elnök is előadást tart a MAÚT online fórumán: az infrastruktúrát környezetvédelmi szemszögből tárgyalják
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A köztársasági elnök is előadást tart a MAÚT online fórumán: az infrastruktúrát környezetvédelmi szemszögből tárgyalják

magyarepitok.hu

2021.04.22. 17:14 - Szabó Ákos

Nyitott online szakmai konferenciára várják az érdeklődőket április 29-re.

Hirdetés

A klímaváltozás által erősen érintett világban egyre fontosabb kérdések kerülnek terítékre a Magyar Út- és Vasútügyi Társaság (MAÚT) áprilisi innovációs fórumán. Most Környezetvédelem az út- és vasútfejlesztés témában rendezi meg a hazai építőipar két fontos alágazata meghatározó szervezetének konferenciáját, melyen egy 2020-ban megkezdett hagyományt ápolnak:

innovatív technológiákat és módszereket mutatnak be a szélesebb szakmai közvéleménynek.

 

A jelenlevevők aktív részvétele fontos

A félnapos rendezvényen nem csupán felszólalnak, illetve előadásokat tartanak az ágazat vezető szervezeteinek képviselői, hanem a résztvevők számára lehetőséget nyújtanak a konzultációra is. A fórum célja, hogy mindig több oldalról is megvilágítsák a lehetséges ágazati alkalmazások, technológiák feltételeit, lehetőségeit, előnyeit, hátrányait. Az online fórumokon eddig már nagy érdeklődés körében konzultáltak számos más téma mellett, így például szó esett a BIM-ről (Building Information Management) vagy a híd- és szerkezetépítésről is.

 

Meghatározó szervezetek vezetői reflektálnak a témáról az államfővel együtt

Az április 29. csütörtök délelőtt megrendezésre kerülő konferenciát most Nyiri Szabolcs MAÚT-elnök és Dr. Fónagy János államtitkár megnyitói után

Dr. Áder János köztársasági elnök "Utak és vasutak a klímasemleges Magyarországért" címmel megtartott előadása követi majd.

Már a konferencia első órájában felszólal Nagy Róbert Attila, a NIF Nemzeti Infratsruktúra Fejlesztő Zrt. elnök-vezérigazgatója, Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Homolya Róbert MÁV elnök-vezérigazgató is. A számos jelentős szakmai és szakpolitikai nevet és kifejezetten aktuális témát tartalmazó program itt érhető el.

Az online eseményen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Iparági hírekMAÚTNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Magyar Közút Nonprofit Zrt.KörnyezetvédeleminnovációkonferenciaMÁV

Hírlevél

Hirdetés