2024.05.23, Csütörtök
További két évre kiterjesztette az építőipart támogató programot a kormány
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

További két évre kiterjesztette az építőipart támogató programot a kormány

magyarepitok.hu

2021.06.06. 07:18 - Hegedűs Gergely

A megemelt forrásmennyiség a kiírás eddigi elemei mellett az iparági duális képzés megerősítésére és az ágazati digitalizáció felgyorsítására is fordítható.

Hirdetés

Az építőipart támogató újabb eszközökről hozott döntéseket a kormány - derült ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) híréből. Schanda Tamás, a tárca miniszterhelyettese bejelentése szerint az egyik legfontosabb lépésként

2022-2023-ban összesen 24 milliárd forintos keretösszeggel folytatódhat az ÉPÍTŐ támogatási program.


Akár 20 százalékos hatékonyságjavulás is elérhető

"A hozzávetőleg 340 ezer embert foglalkoztató szektorban a vírusválság idején is nőtt a munkavállalók száma" – hangsúlyozta Schanda Tamás. "Az átfogó intézkedéssorozat eredményeként már rövidtávon akár 20 százalékos hatékonyságjavulás is elérhető lehet. Ez a záloga annak, hogy a szektor rövidebb kivitelezési időkkel tudja támogatni az épített környezet magas minőségi és fenntarthatósági elvárásoknak megfelelő fejlődését."

A most bejelentett döntés értelmében a kormány az építéságazat technológiai színvonalának, gépesítettségének javítása érdekében további két évre terjeszti ki az ÉPÍTŐ támogatási programot. Az idén 10,5 milliárd forintos keretösszeg 2022-ben és 2023-ban 12-12 milliárd forintra nő.


Továbbfejlesztik a szentendrei látogatóközpontot

A megemelt forrásmennyiség a kiírás eddigi elemei mellett az iparági duális képzés megerősítésére és az ágazati digitalizáció felgyorsítására is fordítható.

További hír, hogy az innovatív és környezetbarát technológiák, építési megoldások, termékek és anyagok széleskörű megismertetése, népszerűsítése céljából továbbfejlesztik a szentendrei Nemzeti Mintaházparkot és Látogatóközpontot.

Mindezek mellett az újonnan elfogadott intézkedések között helyet kaptak a beruházások minőségbiztosításának fokozását, költségkontrolljának biztosítását, az építési-bontási hulladékok újrahasznosítási arányának növelését szolgáló elemek is. Az építési minőség további javítása érdekében korszerű laboratóriumi háttér-infrastruktúra jöhet létre.

Iparági híreképítőiparpályázatokInnovációs és Technológiai Minisztérium

Hírlevél

Hirdetés