2024.04.19, Péntek
Nyári tábort és óvodát támogat a MEVA

Nyári tábort és óvodát támogat a MEVA

MEVA Zsalurendszerek

2021.08.30. 16:40

Monostorapátiban és Jásdon is hozzájárultak egy-egy projekthez egy nagyszabású építőipari összefogás résztvevőjeként.

Idén országszerte 18 gyermekintézmény és 1 műemlék jut támogatáshoz az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából. A 21 felajánló építőanyag gyártó cég, szövetség és építőipari médiacsatorna nettó 13,6 millió forint értékű építőanyagára, valamint közel kétmillió forint készpénzére idén 30 intézmény jelentkezett. A pályázathoz ebben az évben is, immáron negyedik alkalommal, a kivitelezésre fordítható pénzfelajánlással járult hozzá a MEVA Zsalurendszerek Zrt. is.

 

Két évtizede tesznek Várépítők a gyermekekért és a műemlékekért

A Build-Communication 2010 óta Várépítő pályázat néven üzemelteti az építőipari cégek legrégebbi, és a legtöbb forrást az igénylőkhöz eljuttató összefogását. A pályázat lassan két évtizede – 2010 előtt más néven – gyűjti az építőipari cégek felajánlásait és juttatja el olyan gyermekintézmények és műemlékek számára, melyek elkötelezettek az építkezés, felújítás megvalósítása iránt, ám szűkös forrásaik nem tennék lehetővé a teljes körű, korszerű és igényes munkát.

A pályázaton éppúgy indulnak kistelepülések anyagi gondokkal küzdő, akár egy-két csoportszobában működő gyermekintézményei, mint komoly múlttal és elismertséggel rendelkező oktatási vagy szociális szervezetek, valamint helyi, megyei vagy akár országos jelentőségű műemlékek fenntartói.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott ismét a Meva Zsalurendszerek Zrt. azért, hogy készpénzfelajánlásával támogassa gyermekintézmények megújulását.

A pályázaton a kivitelezésre fordítható készpénz felajánlása nagyon komoly segítséget jelent a felújításba fogó intézményeknek, hiszen gyakori, hogy a tervezett beruházások a kivitelezési munkák finanszírozásához szükséges anyagi források hiánya miatt maradnak el. Örvendetes, hogy az elmúlt 11 évben a készpénzbeli felajánlások köre is bővült.

 

Előtérben az intézmények igényei

2021-ben a MEVA, 400 000 forint adományának fele a Burattino Szociális és Kulturális Egyesület a Veszprém megyében található erdei iskolája felújításához jelent kiegészítést. Itt a rossz állapotban lévő terméskő épület tetőfelújításával folytatódik a gyerektábor korszerűsítése.  

 

A Burattino Szociális és Kulturális Egyesület erdei iskolája (varepitopalyazat.hu)

 

A másik támogatott a Monostorapátiban található Mesevirág Óvoda és Bölcsőde, ahol a pénzbeli felajánlást az óvodához tartozó melegítő-tálalókonyha és gyermekétkező teljeskörű felújításához használják majd fel.

 

A Mesevirág Óvoda és Bölcsőde (varepitopalyazat.hu)

A MEVA másrészről az évek során nagyfokú rugalmasságot mutatott. Ha csak új építésű épületről nincs szó, az oktatási intézményeknek ritkán van szükségük zsalura. Éppen ezért döntött úgy a cég, hogy inkább a kivitelezés költségeihez járul hozzá anyagilag. Azonban ha bármelyik évben felmerült, hogy mégis lenne olyan pályázó, aki tudja használni zsalurendszerüket, természetesen ebben is állnak a pályázók rendelkezésére.

Iparági hírektársadalmi felelősségvállalásMEVA Zsalurendszerek Zrt.óvodafejlesztés