2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Swietelsky Vasúttechnika tehetséggondozás: két pályázat is indul
Illusztráció

Swietelsky Vasúttechnika tehetséggondozás: két pályázat is indul

magyarepitok.hu

2021.08.13. 14:03 - Szabó Ákos

Szeptember 5-ig várják a Műegyetem hallgatói és oktatói jelentkezését.

Hirdetés

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. meghatározó szereplője a magyarországi vasútfejlesztéseknek, köszönhetően többek között

  • a legmodernebb technológiák alkalmazásának,
  • a rendelkezésre álló vasútépítési gépparknak,
  • korszerű saját acélszerkezetgyártási kapacitásnak
  • és a kiválóan képzett szakembergárdának.

Most tehetséggondozási programjukban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatóinak és fiatal oktatóinak két új pályázatban kínálnak lehetőséget a szakmai fejlődésre.

A nappali tagozatos építőmérnök hallgatóknak szóló lehetőség célja a tehetséges és elhivatott fiatalok célzott támogatása, szakmai fejlődésük elősegítése,

az elengedhetetlen egyetemi képzés mellett a gyakorlati ismeretük bővítése.

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. küldetésének tekinti ugyanis a fiatal mérnökök tanulmányainak és ismereteinek fejlesztését, a hazai mérnöki utánpótlás biztosítását – többek között – a vasúti közlekedés területén – foglalja össze a cég a felhívásban.

A másik lehetőség a hallgatókon túl a BME fiatal oktatóit is szeretné megszólítani. Az úgynevezett kutatás-fejlesztési ösztöndíjat a mérnök hallgatók mellett 35 év alatti oktatóknak vagy doktoranduszoknak is meghirdették: ennek a kezdeményezésnek a célja a tehetséges és elhivatott fiatal oktatók és hallgatók célzott támogatása, kutatási munkájuk elősegítése, gyakorlatba ültetése és megvalósítása, továbbá

az építőmérnök hallgatók bekapcsolása a kutatási, fejlesztési és szakmai műhelymunkába.

 

A hallgatói tehetséggondozási ösztöndíj

A program elsődleges célja a tehetséges és elhivatott építőmérnöki hallgatók célzott támogatása, szakmai fejlődésük elősegítése, az elengedhetetlen egyetemi képzés mellett a gyakorlati ismeretük bővítése. A programban való részvétel során

a Swietelsky Vasúttechnika a támogatott hallgató mellé szakmai vezetőt jelöl ki, aki munkájában kíséri és segíti, továbbá biztosítja számára a megfelelő körülményeket, a képzés nyújtotta fejlődési lehetőségeket.

A program időtartama alatt a Swietelsky Vasúttechnika hetente minimum 8 kontaktórát biztosít, ami projekthelyszínen, telephelyen, irodában vagy távolléti formában történik.

A havi bruttó 100 ezer forintos ösztöndíjtámogatás, illetve számos egyéb támogatás 1 évre szól, amelyet pályázati úton lehet elnyerni. Ennek leadási határideje 2021. szeptember 5., a feltételekről, kedvezményekről és a leadás további részleteiről ebben a dokumentumban olvashatnak az érdeklődő hallgatók.

 

A Swietelsky Vasúttechnika K+F támogatási programja

A K+F projektben legalább egy fiatal oktató és legalább egy társ-kutató építőmérnök hallgató vehet részt, nem kizárva annak lehetőségét, hogy további fiatal oktató vagy építőmérnök hallgató vegyen részt a munkában, így csapatok jelentkezése is megengedett. A K+F projekt témáját a fiatal oktató kutatási területe határozza meg, a projektben segédkezik az építőmérnök hallgató.

Bármely építőmérnöki szakmát érintő kutatási témában lehet pályázatot benyújtani.

A Swietelsky Vasúttechnika a támogatott oktató, vagy oktatók, valamint hallgató vagy hallgatók mellé szakmai vezetőt jelöl ki, aki szintén a projekt résztvevője.

A projekt megvalósítása alatt a Swietelsky Vasúttechnika Kft. hetente kontaktórát és szakmai konzultációt is biztosít legkevesebb havi bruttó 200 ezer forint ösztöndíj és számos további kedvezmény mellett.

A jelentkezés határideje szintén 2021 szeptember 5. A pályázatok benyújtásának módjáról, további feltételekről, támogatásokról és lehetőségekről ebben a dokumentumban lehet bővebb információkat olvasni.

Iparági hírekSwietelsky Vasúttechnika Kft.mérnökökoktatásBMETehetséggondozás

Hírlevél

Hirdetés