2024.03.29, Péntek
Sikeres volt a Bayer Construct kötvénykibocsátása: további fejlesztésekre készül a cégcsoport
Illusztrációs fotó: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

Sikeres volt a Bayer Construct kötvénykibocsátása: további fejlesztésekre készül a cégcsoport

magyarepitok.hu

2021.10.20. 19:14 - Kolinek Nóra

Az MNB Növekedési Kötvényprogramja keretében megtartott aukción közel 30 milliárd forint új forrást vont be a Bayer Construct.

Hirdetés

Jelentős befektetői érdeklődés mellett, névértéken közel 10 százalékos túljegyzéssel bocsátott ki kötvényeket tegnap a magyar építőipari, kivitelezői és fejlesztői piac egyik legmeghatározóbb cégcsoportja, a Bayer Construct Zrt. – olvasható a társaság szerdai közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának (NKP) keretében végrehajtott tranzakció során

a társaság 29,62 milliárd forintot vont be új beruházások megvalósítására és korábbi hiteleinek refinanszírozására. A 10 éves futamidejű kötvényeknek az aukción kialakult átlaghozama 3,9211 százalék lett.

A tranzakciónak a kibocsátáshoz szükséges információs dokumentumok összeállításáért felelős pénzügyi tanácsadója a Moore Hungary Financial Advisory Kft. volt, a szervezői és forgalmazói feladatokat az Equilor Befektetési Zrt. látta el.

 

A forrás a jelenlegi konjunktúra lehetőségeinek kihasználását segíti

„A kötvénykibocsátás révén befolyt forrásokat korábban felvett forgóeszközhitelek kiváltására, valamint új beruházások megvalósítására fordítjuk”

 – mondta Nemes István, a Bayer Construct Zrt. pénzügyi igazgatója.

Hozzátette: ez a forrásbevonás igen kedvező lehetőséget biztosít arra, hogy fokozott mértékben használhassuk ki az építőipar jelenleg zajló konjunktúrájában rejlő lehetőségeket.

„Cégcsoportunk eddig sem szenvedett hiányt a technológiai fejlesztések területén, számos világszínvonalú gyártási eljárást sikerült az elmúlt években a hazai gyárainkban megvalósítani”

– emelte ki a Nemes István.

Az építőipar átalakulóban van, komoly szemléletváltásra van szükség annak érdekében, hogy fenntartható legyen a növekedés és a jövedelemtermelés, ez pedig beruházások nélkül nehezen elképzelhető.”

 

A kötvényprogram alternatívát kínál a bankhitelek helyett

„A Növekedési Kötvényprogram a hazai vállalatok számára egy nagyon kedvező és hosszú távon kiszámítható finanszírozási forrást biztosít – magyarázta Huth Gabriella, a Moore Hungary ügyvezető partnere.

„A Bayer NKP kibocsátása során elért árazás igen kedvezőnek mondható, gyakorlatilag a 10 éves zéró kupon állampapírhozammal egyezik meg – mutat rá Volk Zalán, az Equilor vállalati pénzügyi tanácsadója.

Egy ilyen fix kamatozású hosszú távú konstrukció a jelenlegi folyamatosan emelkedő hozamkörnyezetben kiemelkedő előnyt jelent a kibocsátó számára”

– tette hozzá.

A közlemény tájékoztatása szerint az MNB 2019. július elsején indult Növekedési Kötvényprogramjának keretében a jegybank összesen 1550 milliárd forint keretösszegben hazai székhelyű nem pénzügyi vállalatok által kibocsátott, jó (legalább B+) minősítéssel rendelkező kötvényeket vásárol, ezzel elősegítve, hogy a hazai vállalatok a bankhitelek mellett megfelelő mértékben támaszkodjanak más finanszírozási formákra is.

Iparági hírekBayer Construct Zrt.iparági elemzéskötvény

Hírlevél

Hirdetés